reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafická karta ASUS EAH 3850 Trinity otestována

29.5.2008, Pavel Boček, aktualita
Grafická karta ASUS EAH 3850 Trinity otestována
Server VR-Zone zameřil svoji pozornost na již delší dobu oznámenou grafickou kartu ASUS EAH3850 Trinity, která spojuje tři jádra RV670 pro v jedné kartě v režimu CrossFireX (každé jádro se nachází na zvláštním MXM modulu, připojenému k jednomu...
Server VR-Zone zameřil svoji pozornost na již delší dobu oznámenou grafickou kartu ASUS EAH3850 Trinity, která spojuje tři jádra RV670 pro v jedné kartě v režimu CrossFireX (každé jádro se nachází na zvláštním MXM modulu, připojenému k jednomu PCB), chlazená vodním chlazením Thermaltake Bigwater 760. První zběžné testy se objevily již krátce po oznámení karty, nicméně nyní se můžeme na kartu podívat v porovnání s hlavními konkurenty, Radeonem HD 3870 X2 a GeForce 9800 GX2 a to včetně kompletní fotodokumentace.



Ačkoli dle parametrů má karta šanci porazit i GeForce 9800 GX2, skutečně se tak stalo pouze v testu 3D Mark 2006, v herních testech ve hrách Crysis, World in Conflict a Enemy Territory: Quake Wars skončila EAH3850 Trinity vždy poslední (jednou remizovala s Radeonem HD 3870 X2). Dle vyjádření VR-Zone však karta nakonec nikdy ani nebude vyráběna. Není se ostatně čemu divit, ačkoli koncept je to zajímavý, výkonově silně pokulhává a spolu s chlazením by taková karta byla tak drahá, že by ji stejně nikdo nekoupil.



Mimo to ASUS spustil novou stránku, propagující nastupující základní desky s čipovou sadou Intel P45. Řada bude v počáteční fázi prodeje zahrnovat modely P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n, P5Q Deluxe, P5Q Premium, P5Q-E, P5QC a P5Q Pro, z čehož P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n a P5QC jsou určeny pro paměti DDR3, P5QC pak bude podporovat jak DDR2, tak DDR3. Bližší informace zde zveřejněny nejsou, hovoří se zejména o 16fázovém VRM a nabootování za pět sekund.



Zdroj: Fudzilla (1, 2)
reklama