reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Poslední velký koordinovaný hackerský útok na vybranou skupinu youtuberů byl zaznamenán během posledních dní. Útočníkům se podařilo získat kontrolu nad účty mnoha úspěšných kanálů zejména těm věnovaných autům.
honza1616 (3622) | 23.9.201920:11
Za chvíli budeme muset používat třífaktorovou autorizaci biometrikou, kdyz uz ani odklepnutí ­"Byl jsem to já­" na display telefonu nestačí...

Ne ale vazne by me zajimalo jak prolomili autorizaci googlu, a ktera z nich je prolomitelna
Jestli ta kde musite na telefonu potvrdit ­"byl jsem to já­" nebo tu jak musite do prohlížeče opsat kod z aplikace v telefonu
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4479) | 24.9.201911:34
Není to zas tak složité. Především obvykle nejde o prolomení u Googlu ­(nebo služby, která 2FA používá­), tam bývá obvykle vše v pořádku, ale o podvod na operátora. Google může mít 2FA implementováno skvěle, ale vždy to závisí na nejslabším článku řetězu, kterým v takovém případě často bývá některý ze zaměstnanců operátora ­(nebo nedostatky v jejich systému­), který např. vydá náhradní SIM na adresu hackera. Prolomit heslo k účtu u operátora bývá vzhledem k dennodenním únikům hesel pro šikovného hackera vcelku jednoduché, takže pak hackerům jen stačí přesvědčit operátora, že oni jsou tím, kdo má dané telefonní číslo a nechat si poslat náhradní SIM. Pak může mít Google 2FA neprolomitelné, ale je to k ničemu, když ověřovací SMS přijde do telefonu hackera a ne správného uživatele. Není to pochopitelně jediný způsob, ale jeden z těch často používaných.

Velká část hacků není o tom, že byste primárně napadal tu službu, kterou chcete napadnout, ale o tom, že napadáte jiné slabší služby, abyste získal data k tomu, že se pak do cílové napadané služby ­"jednoduše přihlásíte­". Netvrdím, že to tak bylo i v tomto případě, ale nezřídka tomu tak je.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.