reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Half-Life Alyx bude dle vývojáře záležitost čistě pro jednoho hráče

12.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Half-Life Alyx bude dle vývojáře záležitost čistě pro jednoho hráče
Half Life: Alyx představuje návrat společnosti Valve na herní výsluní, i když pouze pro majitele příslušných VR headsetů a samozřejmě nemůžeme automaticky předpokládat, že to bude návrat úspěšný. Co nového se ale dozvíme?
Valve už také dříve prozradili, jaký hardware si máme připravit, což je od nich pěkné vzhledem k tomu, že nabízí tuto hru v akci zdarma k jejich headsetu Index, ovšem do konce tohoto roku. Sama přijde až v březnu a pro pohodlné hraní si máme připravit alespoň  Intel Core i5-7500 nebo AMD Ryzen 5 1600, 12 GB operační paměti a kartu s výkonem GeForce GTX 1060 či Radeon RX 580 s 6GB a více paměti. To tak nejsou s ohledem na VR vůbec krvavé nároky a odpovídají dnešnímu standardu pro AAA hry a 1080p/60. 
 
 
Hlavní postavou bude Alyx Vance, která byla už dříve v sérii Half-Life označena za jedinou nadějí lidstva na přežití. Těšit se můžeme na klasickou akci, ale i řešení hádanek či rébusů. Stále častěji je pak tento titul označován za klíčový pro VR coby herní platformu a její úspěch. Ostatně si můžeme představit, že Valve vytvoří hru, která VR jaksepatří nakopne a zvedne zájem lidí i vývojářů. Ostatně herní virtuální realita se už velice dlouho plácá na okraji zájmu tvůrců i spotřebitelů, ale není divu, když má tolik negativních stránek. 
 
Od jednoho z vývojářů firmy Valve se přitom dozvídáme, že půjde čistě o hru pro jednoho, a to bez jakýchkoliv režimů pro více hráčů včetně kooperace, deathmatche, apod. Očekávat tak můžeme lineární příběh, v jehož průběhu budeme moci kdykoliv uložit svou pozici. Zkrátka to bude Half-Life, jen přizpůsobený pro virtuální realitu a těžící z jejích předností. 
 
Vývojář Robin Walker také prozradil, že pro ně samotné bylo překvapivé, jak dlouho dokáží testeři vydržet hrát s nasazeným headsetem. Můžeme za tím čuchat pečlivé PR, které nám má sdělit, že hra to bude zábavná až návyková, nicméně Walker také uvedl, že tato hra byla právě kvůli VR vytvořena tak, abychom si k ní sedli nebo stoupli vždy jen na kratší dobu. Ve firmě Valve si totiž pochopitelně uvědomují, že dlouhé použití VR headsetů nemusí být příjemné. 
 
Walker ještě slíbil pečlivě propracované úrovně, v nichž má mít každý objekt svůj účel, když to řekneme trošku nadneseně. A pokud by snad někdo ocenil multiplayer od Valve, pak se také mluví o tom, že se připravuje Left4Dead VR. 
 
Zdroj: The Verge 


reklama