reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hbitý Wi-Fi střelec TP-LINK Archer C2: to pravé pro vaši domácnost i menší kancelář

15.12.2014, PR článek , inzerce
Hbitý Wi-Fi střelec TP-LINK Archer C2: to pravé pro vaši domácnost i menší kancelář
Nový dvoupásmový bezdrátový směrovač Archer C2 od společnosti TP-LINK pracuje ve dvou frekvenčních pásmech a nabízí kvalitní pokrytí signálem, vysokou rychlost pro přenos multimédií po síti i široké možnosti zabezpečení.

Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.


Wi-Fi směrovač Archer C2 podporuje standard Wi-Fi nové generace 802.11ac, který je až třikrát rychlejší než dnes běžný standard 802.11n a zároveň vykazuje nižší spotřebu při totožném výkonu. Hodí se tak například pro zrychlení domácí multimediální sítě a odstranění prodlev způsobovaných větším počtem současně připojených zařízení.




Archer C2 poskytuje výkonné bezdrátové připojení s flexibilitou dvou samostatných sítí, a to díky simultánní podpoře připojení v pásmech 2,4 GHz (300 Mbit/s) a 5 GHz (433 Mbit) s celkovou propustností 733 Mbit/s. Méně náročné úlohy, jaké představuje například odesílání e-mailů nebo prohlížení internetových stránek, může obstarat častěji využívané pásmo 2,4 GHz, zatímco činnosti náročné na rychlost přenosu a objem dat (například hraní on-line her nebo streamování videa v HD kvalitě) probíhají v pásmu 5 GHz, které bývá obvykle méně vytížené a tedy i méně rušené.




Výkonem a výbavou nezaostává Archer C2 ani v metalické síti. Uživatelé mají k dispozici jeden gigabitový WAN port pro připojení vnější sítě a čtyři gigabitové LAN porty. Prostřednictvím integrovaného USB portu mohou navíc v rámci sítě sdílet data uložená na externím disku nebo třeba tiskárnu.



Výrobce vybavil směrovač Archer C2 i řadou bezpečnostních funkcí. Umožní vám například vytvořit samostatnou síť pro hosty, kteří se tak budou moci připojit k internetu, aniž by získali přístup k dalším síťovým zařízením, úložištím apod. K vyšší bezpečnosti přispívá i možnost nastavit pravidla přístupu běžných uživatelů. Rodiče nebo správci sítě jejich prostřednictvím mohou zabránit nežádoucím aktivitám u dětí či zaměstnanců. Před útoky zvenčí uživatele aktivně chrání vestavěný firewall a silné šifrování WPA-PSK/WPA2-PSK.

Dvoupásmový Wi-Fi směrovač Archer C2 od společnosti TP-LINK si můžete zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 1699 Kč včetně DPH.
reklama