reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hector Ruiz, šéf AMD: "Odstupovat nehodlám!"

13.12.2007, Milan Šurkala, aktualita
Hector Ruiz, šéf AMD: "Odstupovat nehodlám!"
AMD dnes nemá právě nejlepší dny. Převzetí ATi je stálo mnoho peněz, procesory architektury AMD K10 jsou zatím fiaskem. Proto se spekulovalo o možném odchodu vedení společnosti. Hector Ruiz, šéf AMD, však tyto zvěsti popřel. Stále věří,...
AMD dnes nemá právě nejlepší dny. Převzetí ATi je stálo mnoho peněz, procesory architektury AMD K10 jsou zatím fiaskem. Proto se spekulovalo o možném odchodu vedení společnosti. Hector Ruiz, šéf AMD, však tyto zvěsti popřel. Stále věří, že dovede společnost k lepším zítřkům.



Hector Ruiz se objevil v AMD v lednu 2000 jako prezident a COO. Tou dobou už byly na trhu nové procesory AMD Athlon (architektura K7). V dubnu 2002 se Ruiz stal CEO, o něco později pak AMD představilo Athlony 64 a Opterony (architekturu K8). Ředitelem společnosti se Ruiz stal v dubnu 2004, přičemž mu zůstala i CEO funkce. 25. prosince mu bude 62 let.

Nové grafické karty ATi přinášejí vysoký výkon a nízkou cenu. Úspěchy jsou veliké, což by mělo AMD pomoci. Nové Phenomy se zatím jeví veřejnosti jako propadáky s chybami a nízkým výkonem, ale upravená revize B3 přinese vyšší takty i opravu známé chyby 298 a mělo by tak jít o velmi dobré procesory.

Proto Ruiz věří, že dokáže zvednout podíl na trhu z nynějších 18 % na výsledných 23 %. Bohužel zatím AMD dosahuje pouze vysokých ztrát. Divize CPU, GPU, multimédií a set-top boxů ve výsledku dávají ztrátu 1,6 miliardy amerických dolarů. Snad bude rok 2008 pro AMD příjemnější.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama