reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní hardware má stále větší vliv na prodeje PC

9.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Herní hardware má stále větší vliv na prodeje PC
Trh s tradičními desktopovými počítači PC je již dlouhou dobu atakován nejen notebooky/netbooky/ultrabooky, jež již dávno předčily prodej desktopů, ale nyní také ze strany tabletů a potažmo chytrých mobilních telefonů. Jedna skupina ale...
Trh s tradičními desktopovými počítači PC je již dlouhou dobu atakován nejen notebooky/netbooky/ultrabooky, jež již dávno předčily prodej desktopů, ale nyní také ze strany tabletů a potažmo chytrých mobilních telefonů. Jedna skupina ale odolává, jsou to nadšenci do PC her, kteří budou dle odhadů utácet za nový hardware víc a víc.





Herní PC jsou navíc ve světě desktopových počítačů stále více důležité, neboť pro využití Internetu, sledování filmů a jiné základní funkce počítačů přebírají právě mobilní PC, tablety, telefony nebo třeba i televizory. I proto agentura Jon Peddie Research předpokládá, že prodeje nejvýkonnějšího herního hardwaru, čili především grafických karet, budou v příštích letech růst.

Silné herní počítače mají výhodu v tom, že v hi-endové oblasti jsou prostě nejlepší. Nabízí nejvyšší rozlišení i výkon a oproti jednoduchým konzolím také všestrannost a lepší ergonomii. Na jejich prodeje mají také pochopitelně obrovský vliv samotné herní tituly, především tedy ty klíčové. Agentura za všechny zmiňuje chystanou ARMA 3 od Bohemia Interactive, která dle ní přinese prodejcům hardwaru kolem 800 milionů USD tržeb, a to z části i proto, že hráči budou potřebovat mimo jiné i výkonnější procesory.




Nicméně i tak má letos trh s herním hardwarem klesat, ovšem již od příštího roku se očekává stabilní a cca tříprocentní růst.

Zdroj: X-bit labs
reklama