reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.12.2019, Jan Vítek, článek
Hraní na PC může připadat jako příliš drahá zábava pro ty, kteří už mají jiné zájmy i povinnosti a nemají čas u hry prosedět značnou část volného času. Právě ti by mohli asi nejvíce ocenit moderní streamovací služby.
doriel (497) | 27.10.202115:45
Ve velkých městech možná. Jinak je to zatím stále hudba budoucnosti. A přes Wifi podle mě ještě hůř. U nekterých notebooků se už ustupuje od RJ 45, takže redukci na USB­-C a připojení je pak stabilnější.
Nevím jak s konzolemi, ty mají síťovou přípojku pořád, ne?
Odpovědět0  0
Diwiak (112) | 21.12.201913:18
Tu nejde len o domaci stream z herneho PC skrz napriklad Steam kde sa uz prejavuje nedostatocna rychlost wifi, ale co take stale popularnejsie ­"internety na doma­" cez 4G bezdrat kde je odozva 1­-2000ms, lagy, vypadky, na online hranie absolutne nevhodne­-klasicky pevny internet po kabli je na ustupe a 5G je otazne.. A kazdy ­(PC­) hrac je aj tak trochu nerd ktory chce vlastny stroj ktory pouzije aj na vselico ine. Pre beznych nehracov tu stale budu primitivne kratkodobe zalezitosti pre smartphone ablet. Z mojho pohladu je toto zalezitost pre mensiny s kratkou zivotnostou, rovnako ako VR..
Odpovědět4  1
Milan Šurkala (4502) | 21.12.201919:56
Tím bych si nebyl tak jistý. Nemůžete to hodnotit svojí optikou, protože většinový hráč může být někdo úplně jiný než Vy. Hráči na PC vůbec nemusí být nerdi ­(a obvykle ani nejsou­). Byste se divil, např. kolik studentů počítačových oborů a náruživých hráčů, u nichž by člověk předpokládal nějakou lepší znalost HW a zaujetí pro PC, ani neví, co je to procesor a RAM. Lidé jsou líní a své lenosti jsou schopni obětovat opravdu hodně. Třeba i nějaký ten občasný lag. Samozřejmě, otázkou je dostupnost dostatečného internetu, nicméně třeba Stadia kroky hráče předpovídá s předstihem, takže než on to vůbec zahraje, tak ten obraz už může být mnohdy dávno na počítači a připraven k přehrání. Podobně se o nedostatečnosti internetu a mrzké kvalitě hovořilo i v případě streamovacích služeb a jen se podívejte, kde jsme dnes. Nebude to pochopitelně jednoduché a bezproblémové, ale lidstvo je líné, vždycky bylo a vždycky bude. A pokud jim tyto služby nabídnou to, že se budou muset starat stále o méně a méně věcí, rádi přejdou.
Odpovědět1  1
tombominos (1237) | 21.12.201920:56
Pak jednoho dne nekdo vypne elektriku a budem v prdeli...
:)
Odpovědět4  1
Diwiak (112) | 21.12.201921:16
to uz sme v prdeli aj dneska ;­-D
Odpovědět4  0
Diwiak (112) | 21.12.201921:16
..predstava ze na svojom 300eurovom notebooku z 32GB diskom hram PUBG na ultra detailoch so stabilnym 5ms pingom je zatial z oboru sci­-fi.. a to este neriesime datove limity, cenu za sluzbu+samotne hry, kvalitu prenosu.
stream sa s hranim neda vobec zrovnavat, stream pojde na ­(dnesnom­) akomkolvek zariadeni a pripojeni, znizena kvalita prenosu nebrani pouzivaniu ­- u hier to je o dost kritickejsie. a hlavne, je to zbytocne, kto nie je ­"nerd­" a chce hrat ­"velke­" hry ma konzolu za maly peniaz aj s online sluzbami.
Odpovědět4  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.