reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HIS představuje své Radeony HD 6850 ve verzi IceQ X

19.1.2011, Jakub Lokaj, aktualita
HIS představuje své Radeony HD 6850 ve verzi IceQ X
Společnost Hightech Information System, známá pod zkratkou HIS, nyní představuje nové přírůstky do série IceQ X. Těmi jsou hned dva Radeony HD 6850. První z nich je taktován na referenčních frekvencích. Grafické jádro Barts je taktováno...
Společnost Hightech Information System, známá pod zkratkou HIS, nyní představuje nové přírůstky do série IceQ X. Těmi jsou hned dva Radeony HD 6850.



První z nich je taktován na referenčních frekvencích. Grafické jádro Barts je taktováno na 775 MHz a paměťové čipy typu GDDR5 s celkovou kapacitou 1 GB pracují na 1000 MHz (4000 MHz efektivně). Ovšem důvodem, proč byla tato grafická karta zařazena do série IceQ X je instalovaný chladič.



Ten tvoří 90mm ventilátor umístěný uprostřed mohutného pasivu přímo nad základnou dosedající na grafické jádro. Odtud vedou čtyři heatpipes (dvojice 6mm a dvojice 8mm) ústících do stran výměníku.

Celý tento celek je vyveden v matném světle modrém odstínu, který charakterizuje sérii IceQ X. Dle výrobce by tento chladič měl až o 7 dB tišší a měl by až o 13°C lépe chladit grafické jádro než referenční model.



Na druhý Radeon HD 6850 byl taktéž instalován výkonnější chladič IceQ X, navíc však tato karta nese označení Turbo. To značí, že její frekvence jsou již od výroby taktovány na vyšší hodnoty - 840 MHz pro grafické jádro a 1100 MHz (4400 MHz efektivně) pro paměťové čipy.

Ostatní parametry zůstaly na referenčních hodnotách. Cenu ani dostupnost výrobce prozatím neoznámil.

Zdroj: TCMagazine
reklama