reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hollywood prohrál, Kanadě bude platit za hledání pirátů

18.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Hollywood prohrál, Kanadě bude platit za hledání pirátů
Hollywood prohrál soudní spor s kanadskými poskytovateli internetu. Vyžadování informací o podezřelých kanadských pirátech chtějí totiž zdejší poskytovatelé internetu kvůli vzniklým nákladům zpoplatnit.
Boj s piráty neustává a dostává se dokonce i přes hranice mezi USA a Kanadou. Hollywoodské studio Voltage Pictures totiž aktivně vyhledává piráty, kteří nelegálně zachází s jejich filmy a seriály, a to včetně těch pirátů, kteří jsou v Kanadě. To se ale nelíbí zdejšímu poskytovateli internetu, společnosti Rogers, což se dostalo až k Federálnímu soudu. Kvůli tomu, že Američané chtějí informace o potenciálních pirátech, musí Rogers provádět spoustu administrativních úkonů, což ho stojí čas i peníze. Společnost se tak rozhodla, že informace sice vydávat bude, ale nově už za poplatek $100 za hodinu práce.
 
Kanadská vlajka
 
 
A protože to se nelíbilo zase studiu, skončilo to u již zmíněného Federálního soudu. Ten však nakonec rozhodl, že požadavek kanadského poskytovatele internetu je legitimní a Voltage Pictures bude muset platit. To ale bude naopak znamenat velké náklady na americké straně a potírání pirátů se tak stává docela nákladnou záležitostí, která se přestává vyplácet. Společnost Voltage Pictures totiž plánovala zažalovat 55 tisíc zákazníků společnosti Rogers. Poskytovatel Rogers navíc tvrdí, že od nejrůznějších filmových studií dostává podobných žádostí okolo 2 milionů ročně. Vše ale ještě není u konce, neboť společnost Voltage Picturers se proti rozsudku odvolala a případ půjde k Nejvyššímu soudu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama