reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Holoroom How To: návody ve virtuální realitě

16.3.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Holoroom How To: návody ve virtuální realitě
Ve virtuální realitě se dá provádět ledacos. Obchodní řetězec Lowe's ji využil ve svůj prospěch, s pomocí Holoroom How To učí své zákazníky, jak správně provádět nejrůznější kutilské činnosti při vylepšování domů.
Lowe's je americký obchodní řetězec, který nabízí potřeby pro vylepšování domácností. Takovéto zaměření společnosti ale nebrání jít s dobou a využívat třeba technologií rozšířené nebo virtuální reality. V loňském roce začal Lowe's využívat technologii Tango od Googlu pro rozšířenou realitu. V poslední době se řetězec Lowe's rozhodl vytvořit pro své zákazníky návody na domácí kutilství, a to rovnou ve virtuální realitě, protože člověk se nejlépe učí přímo děláním dané činnosti, navíc může beztrestně dělat chyby.

Lowe’s Innovation Labs představuje návody typu Jak na to ve virtuální realitě. Hlavním cílem projektu je pomoct lidem při učení se novým dovednostem. K zážitkům ve virtuální realitě používá Lowe's předělaný Holoroom, což je nástroj na přenesení vysněného návrhu domu do VR. Holoroom How To nabízí něco trochu jiného. Právě pomocí něj si lidé můžou vyzkoušet různé kutilské činnosti a díky virtuální realitě se je také lépe naučit. Zákazníci se zároveň nemusí bát, že by při tréninku něco pokazili ve skutečnosti.


S Holoroom How To a s headsetem HTC Vive si zákazníci mohou například zkusit, jak obložit dlaždicemi svůj sprchový kout. Ve virtuální realitě si mohou zkusit činnost krok za krokem, od míchání malty přes pokládání obkladů až po konečné očištění dlaždic, jako by to dělali ve skutečnosti.

Lowe’s Innovation Labs provedlo i testy pro srovnání různých způsobů učení se kutilským dovednostem. Podle výkonného ředitele Kyle Nela měli zákazníci, kteří si prošli programem Holoroom How To, lepší výsledky při práci než ti, kteří jen sledovali video se stejným postupem na YouTube. Lidé, jež si vše přímo zkoušeli ve virtuální realitě, byli o 36 % lepší.

Holoroom How To není možné si vyzkoušet ve všech obchodech řetězce, Lowe's chce nejdřív zaznamenat zpětnou vazbu zákazníků, než návody ve virtuální realitě rozšíří do více poboček. Z Framinghamu se do několika týdnů Holoroom How To rozšíří do Burlingtonu v Kanadě a Beloeilu. Lowe's věří, že takto svým zákazníkům ušetří spoustu starostí a přinese jim přirozenější způsob, jak se učit.

Virtuální realita tedy rozhodně není dobrá jen pro hraní her, kromě VR návodů se může hodit i v medicíně. Už dříve jsme se zmínili i o tom, že virtuální realita se dá používat i v nemocnicích pro uklidnění dětských pacientů, které čeká magnetická rezonance.

Zdroj: engadget.com

reklama