reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Honda zvažuje vývoj autonomních vozidel ve spolupráci s Waymo (Google)

24.12.2016, Milan Šurkala, aktualita
Honda zvažuje vývoj autonomních vozidel ve spolupráci s Waymo (Google)
Google nedávno oddělil divizi, která se starala o vývoj autonomních aut a dostala jméno Waymo. Nyní hledá partnery, kteří by spolupracovali na vývoji a jedním z prvních zájemců bude patrně japonská Honda.
Mnoho společností dnes vyvíjí autonomní vozidla. Nejvíce asi slyšíme o Googlu a Tesle, pozadu ale nezůstávají ani další zejména američtí výrobci. Google nedávno vytvořil novou společnost Waymo, která převzala vývoj technologií pro autonomní vozy pod mateřskou společností Alphabet. Jedním z prvních partnerů, kteří by se do projektu s Waymem chtěli zapojit, je vedle FCA (která dodá 100 vozů Chrysler Pacifica pro rok 2017) také japonská automobilka Honda. Ta tak možná nebude vyvíjet autonomní technologie sama, ale bude je vyvíjet společně s Waymem.


Honda logo


Tomu by tedy mohla poskytnout několik vozů, do kterých by měly být instalovány technologie Googlu a uvažuje se tak o jejich testování na amerických silnicích. Případná spolupráce by zahrnovala Waymo v Mountain View, Kalifornii a vývojáře z Hondy v Silicon Valley, Kalifornii i ty z Tochigi, Japonska. Honda by chtěla na trh uvést svá autonomní vozidla kolem roku 2020.


Waymo logo


Zdroj: honda.com, extremetech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama