reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP DreamColor Z31x Studio a Z24x G2 s kvalitními barvami

24.4.2017, Jan Vítek, aktualita
HP DreamColor Z31x Studio a Z24x G2 s kvalitními barvami
HP přichází s dalšími dvěma LCD monitory, které mají za úkol doplnit řadu DreamColor, kde již figurují tři modely. Novinky jsou určeny profesionálům z řad fotografů, filmařů a podobně, takže chtějí nabídnout především kvalitní a přesné barvy.
Jde ale o cenově velice rozdílné produkty, které do řady DreamColor přinesou nové cenové extrémy, neboť HP DreamColor Z31x Studio přijde na 3999 dolarů, zatímco HP DreamColor Z24x G2 bude mezi profi monitory představovat low-end za 559 dolarů.





HP DreamColor Z31x Studio nabízí 31palcový panel typu IPS s 10bitovými barvami, který tak dokáže zobrazit 1 miliardu odstínů. HP se chlubí, že tento model má velice vysoký kontrast a umí ukázat bohaté detaily ve stínech. Zabudován je do něj kolorimetr, který dokáže automaticky kalibrovat displej, a to buď na vyžádání, nebo dle nastaveného plánu. Co se týče barev, Z31x Studio dokáže z 99 procent pokrýt barevný prostor DCI-P3, což z něj v tomto ohledu činí nejlepší model značky HP.

Uživatelům tento monitor poskytna také KVM switch (keyboard / video / mouse), k němuž tak můžeme připojit periferie a ty využít se dvěma najednou připojenými počítači, mezi nimiž se tak můžeme snadno a rychle přepínat. HP totiž poukazuje na to, že mnoho profesionálů z řad tvůrců obsahu používá dva počítače, a to jeden s Linuxem pro tvorbu animací a kompozic a pak další s Windows a Adobe Photoshop či jinými aplikacemi.





Dříve byl tento monitor také označován jako "true Cinema 4K display", což by mělo znamenat, že má rozlišení DCI 4K s 4096 × 2160 pixely, ale zatím nejsou známy žádné specifikace, které by to podpořily. Uvidíme tak až někdy později v tomto roce, kdy má být HP DreamColor Z31x Studio k dispozici za uvedených 3999 dolarů.

HP Z24x G2 DreamColor Display už bude tedy mnohem levnější s cenou 559 USD a půjde o 24" monitor schopný zobrazit miliardu barev s 99% pokrytím proostoru Adobe RGB. HP uvádí, že tento model bude kompatibilní s kolorimetry X-Rite i1 Display Pro a Klein Instruments K10-A a k dispozici bude příslušný software pro Windows a Mac OS X. Více se o něm zatím nedozvíme, a tak počkejme na začátek července, kdy přijde na trh.

Zdroj: TZ HP
reklama