reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí "průlomová" úložiště 3PAR

24.8.2011, Jan Vítek, aktualita
HP uvádí "průlomová" úložiště 3PAR
Společnost Hewlett-Packard přispěchala s tiskovou zprávou o nových datových úložištích 3PAR, která mají znamenat průlom v pohotovosti, efektivitě i výkonu úložných systémů. Krom toho včera rozšířila portfolio Converged Storage o software...
Společnost Hewlett-Packard přispěchala s tiskovou zprávou o nových datových úložištích 3PAR, která mají znamenat průlom v pohotovosti, efektivitě i výkonu úložných systémů. Krom toho včera rozšířila portfolio Converged Storage o software HP Peer Motion pro tzv. sdružené ukládání (federated storage), tedy transparentní přesouvání zátěže jednotlivých aplikací mezi diskovými systémy ve virtualizovaných a cloudových prostředích.



HP P10000 3PAR Storage Systems mají zajistit maximální výkon podnikových IT infrastruktur ohledně veřejných a privátních cloudů, což je označováno termínem IT jako služba (IT as a Service). Dále HP ve zprávě upřesňuje, že mezi to patří: "pokročilá konsolidace zátěže, rozšířené možnosti tenkých technologií pro efektivnější využití úložné kapacity či autonomní vyvažování zátěže zajišťující výkon podnikové třídy". Takže se jako obvykle nic moc nedozvíme, ale IT jako služba má dle obecně dostupných informací přiblížit informační technologie podnikovým účelům s cílem zvýšit operační efektivitu, urychlit reakce na měnící se prostředí na trhu, a tedy zvýšit konkurenceschopnost.

HP Converged Storage se má dále postarat o snížení výdajů, zjednodušení správy a omezení rizika snížení úrovně služeb. HP se zkrátka ve velkém pustilo do cloudu a i ve zprávě zdůrazňuje, že dle firmy IDC má do příštího roku být 85 % nových aplikací navrženo speciálně pro přístup do cloudu.

Firma tedy ani ne rok po akvizici 3PAR vydala dvě nová řešení v podobě výkonných datových polí V400 a V800, které patří do rodiny HP 3PAR V-Class. Dostupné budou ještě v tomto roce za cenu od cca 200000 euro. Více informací je

Zdroj: TZ HP
reklama