reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Vive dostane od Intelu RealSense

4.8.2016, Jan Vítek, aktualita
HTC Vive dostane od Intelu RealSense
Intel se již pomalu chystá na svou konferenci IDF, která proběhne 16. srpna v San Francisku a očekává se, že jedním z hlavních tématů bude virtuální realita. Včera přitom unikly díky jednomu Tweetu informace o reálném projektu.
Jeden z inženýrů firmy Intel si včera utweetnul o jednom projektu spojeném s virtuální realitou, přičemž jeho příspěvek byl posléze smazán. Nebudeme zkoumat, zda jde o chybu inženýra Dimitri Diakopoulose, nebo o pokus vyvolat větší zájem médií a raději se podíváme, o čem to celé je.





Jak můžete vidět na okolních fotografiích, headsetu HTC Vive vyrostl uprostřed roh v podobě přídavného modulu, který ukrývá hardware spojený s technologií Intel RealSense. Na obou zkosených stranách tohoto modulu je trojice kamer, které nám mají otevřít nové možnosti týkající se detekce pohybu, pozice a také bezpečnosti.





Dimitri Diakopoulos se stačil ve svém tweetu podělit také o nějaké další informace o tom, k čemu bude toto zařízení sloužit. Dle něj bude moci tato implementace technologie RealSense sledovat pohyb holých rukou a rovněž ovladačů sledovaných pomocí infračervených LED. Integrované kamery také budou sledovat okolní prostředí v reálném čase a díky tomu by měly sloužit i k vyšší bezpečnosti. VR helma nás totiž vizuálně zcela odřízne od reality, takže vzniká nebezpečí, že o něco zakopnete, někoho zašlápnete nebo se rovnou někam zřítíte. Otázka je, jakým způsobem nás na takové nebezpečí RealSense upozorní.

Modul od Intelu by tedy měl rozšířit již existující možnosti pro sledování pohybu a polohy a rovněž má zajistit, abychom nemuseli headset kalibrovat pro použití v různých místnostech.

Zdroj: Hexus.net
reklama