reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Vive Focus Plus přijde v dubnu za 799 USD, co nabídne?

27.3.2019, Jan Vítek, aktualita
HTC Vive Focus Plus přijde v dubnu za 799 USD, co nabídne?
Ne jako konkurence pro nový Oculus Rift S přijde na trh headset firmy HTC, a to další verze v řadě Vive. Jde o model HTC Vive Focus Plus, který bude s cenou 799 USD vypuštěn na trh už v dubnu. Co nabídne? 
Oculus Rift S je v něčem lepší a něčem zase horší než jeho vlastní předchůdce a my bychom si mohli myslet, že HTC nyní ve vhodnou dobu přichází s jeho konkurencí, která by mohla zaujmout lepšími specifikacemi. Jenomže Vive Focus Plus představený na Vive Ecosystem Conference (VEC2019) v Šenčenu přijde na trh jako soběstačný VR headset a ne jako model, který bude potřebovat být napojen na počítač. Jde tak spíše o konkurenci pro Oculus Quest a podobné headsety.
 
 
HTC Vive Focus Plus má nabídnout řadu vylepšení počínaje ostřejší optikou s fresnelovými čočkami a redukovaným roletovým efektem, čili viditelnými předěly mezi jednotlivými pixely. Dále namísto jednoho ovladače nabídne hned dva s 6DoF a v neposlední řadě také nové provedení, které má být lépe vyvážené, a tedy pohodlnější při delším nošení.  
 
 
Vive Focus Plus sice má svůj vlastní hardware, ale může využít jako zdroj signálu i PC nebo herní konzoli, takže jde o takové VR zařízení vše v jednom. Nicméně HTC o něm mluví spíše jako o zařízení pro vývojáře a firmy než o čistě herním headsetu či produktu pro běžné uživatele, čemuž bude odpovídat i cena 799 USD, zatímco původní Vive Focus přišel na trh za 599 USD. 
 
V nabídce na Viveport bude už přes 250 titulů, které bude moci tento headset ihned využít a na VEC2019 byly ukázány také nové aplikace určené pro využití dvou nových ovladačů, jako je třeba hra Paintball VR. 
 
 
HTC Vive Focus Plus bude vybaven displejem AMOLED s rozlišením 3K, což je 2880 x 1600, a tedy s celkem slušným rozlišením 1440 x 1600 na oko při pozorovacím úhlu 110°. Obnvovací frekvence displeje je 75 Hz. Výkon poskytne procesor Qualcomm Snapdragon 835 se 4 GB RAM, 32 GB základní paměti rozšiřitelné až o 2 TB pomocí microSD. 
 
Sledování pohybu si tento headset zajistí sám pomocí vlastních senzorů a práci zcela bez použití kabelů umožní 4000mAh baterie pro až 3 hodiny výdrže. Spojení pak zajistí Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, jsou tu také vestavěné reproduktory, rozhraní USB C a nabíjení pomocí QC3.0.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama