reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Huawei se pustí do vlastních monitorů. Máme detaily o první novince

5.10.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Huawei se pustí do vlastních monitorů. Máme detaily o první novince
Huawei do své nabídky brzy přidá také počítačové monitory. Na internet unikly již několikrát informace, které hovoří o zakřiveném herním modelu i univerzálnějších monitorech. Jeden z nich by měl mít 23,8palcový panel a „bezrámečkový“ design.
Na trh s monitory se nedávno pustilo Xiaomi i jeho značka Redmi. Brzy se přidá další čínský výrobce, kterého si většina z nás spojí převážně se smartphony. Huawei již prodává notebooky se svým logem a očekává se také představení prvního desktopového PC, které bude ovšem zatím určeno hlavně pro vládní organizace a úřady. První informace o počítačových monitorech Huawei se na internetu objevily již před pár měsíci a opakovaly se několikrát, můžeme tedy skoro s jistotou potvrdit, že čínský výrobce chystá vstup do tohoto segmentu.
 
 
Nová řada by měla nést označení „Smart Display“, které by se mohlo plést s názvem „Smart Screen“ používaným pro chytré televizory od Huawei. Monitory budou nabízeny také pod značkou Honor a rozdíl by měl opravdu spočívat jen v použitém logu. Potvrzeny byly modely AD80HN, AD80HW a AD80XX, které zahrnují jak univerzální monitory pro nejrůznější činnosti, tak jeden zakřivený herní monitor. Trojice modelů by měla pokrývat celou nabídku od low-endů až po high-endy.
 
Z dříve uniklých informací víme, že k dispozici budou dva herní zakřivené monitory s obnovovací frekvencí 240 Hz a podsvícením mini LED, které by mělo být rozděleno na stovky částí pro dosažení vyššího kontrastu. Na výběr bude mezi úhlopříčkou 27 a 32 palců. Nejvíce toho zatím víme o pravděpodobně nejnižším modelu, který nese označení AD80HW.
 
 
Z uniklých obrázků je patrné, že monitor bude mít moderní design s minimálními rámečky po třech stranách – jedinou výjimkou je spodní okraj, kde se bude nacházet logo výrobce. Součástí výbavy je elegantní kovový stojan s válcovou nohou a plochou základnou. Zadní stranu monitoru pokrývá matný tmavý plast a znovu obsahuje logo Huawei.
 
Známé také základní parametry, podle kterých by měl monitor používat 23,8palcový LCD panel s technologií IPS a rozlišením Full HD. Podle uniklých informací také zvládne zobrazit 16,7 milionu barev a pokrýt 72 % barevného prostoru NTSC. Pozorovací úhly budou údajně dosahovat 178 stupňů a monitor měl také získat certifikaci TÜV Rheinland za nízkou hodnotu modrého světla. Obrázek prozradil přítomnost několika konektorů, z nichž jeden je vstup HDMI.
 
Všechny chystané monitory by měly také využívat speciální režim kompatibility smartphony Huawei a Honor. Huawei údajně nebude monitor vyrábět ve svých továrnách, ale využije k tomu služby čínské společnosti BOE. Zakřivené herní modely potom bude patrně dodávat TPV Technology. Oficiální představení monitoru se očekává do konce roku. Zatím není jasné, zda se dostanou i na evropské trhy.
 


reklama