reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Humanoidní robot vypadá jako Scarlett Johansson

4.4.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Humanoidní robot vypadá jako Scarlett Johansson
Humanoidní roboti se těší velké popularitě, protože se zkrátka podobají nám, lidem. Někteří roboti ale vypadají i přímo jako konkrétní lidé. Například robot s názvem Mark I vypadá jako Scarlett Johansson.
K čemu všemu se dá využít technologie 3D tisku? Třeba k vyrobení robota, který bude vypadat jako slavná herečka Scarlett Johansson. Přesně takto uvažoval 42letý vynálezce Ricky Ma, když tvořil svého humanoidního robota, kterého pojmenoval Mark I. Poslední rok a půl strávil tím, že prototyp robota vyráběl na balkoně svého bytu v Hong Kongu.

Kostra umělé Scarlett Johansson je vyrobena pomocí technologie 3D tisku, veškerá elektronika je schovaná pod silikonovou kůží. Robot tak vypadá i díky vlasům a make-upu celkem reálně, je udělaný přímo v životní velikosti.





Bohužel, co se jeho schopností týče, není to už nic převratného. V současné době zvládne určité konverzační fráze a dokáže se pohybovat na slovní povely. Například hýbe obočím, usmívá se, mrká, pohybuje končetinami a natáčí hlavu.

Musíme však vzít v potaz i to, že vynálezce Ricky Ma je pouze samouk a nadšenec, nikoliv vystudovaný expert na roboty. Když se svým projektem začínal, neměl žádné předchozí zkušenosti s robotikou či programováním.


"Hodně lidí mi říkalo, že jsem hloupý, že to stojí spoustu peněz a že ani nevím, jak se to dělá. Uvědomil jsem si ale, že bych měl zrealizovat svůj sen, když je správný čas. Pokud si splním svůj sen, nebudu mít v životě žádné výčitky," uvedl Ricky Ma. Vynálezce doufá, že se mu robota podaří prodat investorům, a získá tak prostředky na pokračování ve svém koníčku, na výrobu dalších a ještě lepších humanoidních robotů.

Sám Ricky Ma doslova neprohlásil, že jeho robot za 50 000 dolarů (téměř 1 200 000 korun) má představovat hollywoodskou hvězdu Scarlett Johansson, ale už na první pohled jde vidět, že se touto herečkou inspiroval. Proč by přece i robot nemohl vypadat dobře?

Zdroje: engadget.com, 3ders.org

reklama