reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IKEA a ASUS RoG představují svůj herní nábytek

4.2.2021, Jan Vítek, aktualita
IKEA a ASUS RoG představují svůj herní nábytek
Loni v září jsme se dozvěděli o tom, že IKEA navázala spolupráci s firmou Asus a obě se jaly tvořit takový nábytek, jaký ocení především hráči počítačových her. Ve výsledku tu máme pestrou směs nábytku i různých doplňků. 
Mezi navázáním spolupráce a představením výsledků tak moc vody neuběhlo, ale také nejde o vývoj produktů, na které bychom koukali s otevřenou pusou. Z části jde o věci, které si můžeme koupit i od jiných výrobců, jako jsou motorizované stoly s nastavitelnou výškou desky či herní židle a z části jde o menší doplňky jako držáky sklenic, sluchátek či telefonů, lampy a podobně. 
 
 
IKEA se dle vlastních slov zaměřuje na 2,5 miliardy hráčů po celém světě a když se nad tímto číslem zamyslíme, shledáme, že zde bude něco špatně. Dané produkty jsou totiž určeny pro hráče s PC a ještě k tomu spíše s desktopovými PC a těch na světě ani zdaleka nebude tolik. Ale pojďme dál. 
 
 
Nové produkty připravené ve spolupráci s ASUS RoG přišly už na konci ledna na trh v Číně. V květnu bude následovat Japonsko a od října tohoto roku budou uvedeny na celosvětový trh. 
 
 
Jedná se o celkem šest nových řad produktů, a to konkrétně HUVUDSPELARE, UTESPELARE, MATCHSPEL, GRUPPSPEL, UPPSPEL a LÅNESPELARE. Všechny produkty v řadě UPPSPEL byly navrženy společně s ASUS RoG a zbylé už si vytvořila IKEA sama. 
 
 
Celkem půjde zatím o 30 produktů a krom jmenovaných to bude i krční polštář nebo držák pro kabel myši. 
 
 
Na konci tiskovky je také zajímavé vyjádření Ewy Rychert z firmy IKEA, dle níž je komunita hráčů velice různorodá, a přitom je aktuální nabídka (nábytku) velice "technická" a "designově maskulinní", ačkoliv je v dané komunitě na 46 % žen. Ewa Rychert je tak toho názoru, že je třeba toto odvětví více "demokratizovat". 
 
 
Nebudeme pochopitelně soudit tento názor, jako spíše to, jak jen může jít dohromady s předvedenými produkty, které by se daly dle mého názoru označit většinou za ryzí projevy techničnosti a maskulinity, pokud ovšem nejde o bílou barvu jednoho stolu a bílou verzi (jinak zcela stejné) herní židle. Stačí se pak podívat na herní židle jiných firem, abychom zjistili, že v této různorodosti nabídka firmy IKEA spíše zaostává. 
 
 
Přehled produktů naleznete v tiskové zprávě zveřejněné třeba zde na serveru VideoCardz.


reklama