reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Není pochyb o tom, že toto je skutečná designová skříň, která byla vytvořena i kvůli tomu, aby oči návštěvníků Computexu zabloudily ke stánku firmy In Win. Její 40kilogramová Z-Tower je skutečně pozoruhodná.
Hraderik (86) | 9.6.20188:40
Jsem rád za každý oreginální kousek, který nabourává tradiční představy o milionech variací na kvádr pro komponenty. Snad se blíží doba, kdy si budu moci vybrat libovolný tvar, včetně třeba koule nebo dalších designových prvků, které bude možné umístit i volně do místnosti nebo na zeď­/strop, nemusí jít přece hned prvoplánově poznat že jde o PC skřín. Může to být spojeno třeba s designových osvětlením bytu.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 9.6.201823:30
Zánik mechanik sice způsobil, že máte při navrhování skříně větší volnost, ale stejně: Standartizované rozměry desek, nějaké chlazení, pokud to má dělat víc než word a excel.. Třeba rychlá NVMe SSDčka jsou docela známá tím, že vysoké teploty nerada. A nějak to musíte zapojit. Bezdrát není úplně všemocný, asi by to chtělo nějaký sdružený kabel, a to asi ­"chytrý­". Něco mi říká, že mít v jednom kabelu signály Usbček, HDMI, LAN a třeba analogový zvuk by ­"asi­" nedělalo úplně dobrotu. Nemluvě o USB které je dle normy maximálně 10m dlouhé a nějaké vedení kabelu podhledem a pak ve zdech může klidně zabrat i víc. A PC bez USB by byl.. Ehm zajímavý koncept.
Odpovědět0  0
Hraderik (86) | 10.6.201810:58
Design přece není otrokem praktičnosti, prostě mi chybí možnost zakomponovat a skrýt pc do konceptu celého bytu tak, aby byt působil celistvě a moderně. Mám rád minimalismus, ale taky technologie a mnohdy to prostě k sobě nejde, protože jen samotná bedna s periferiemi se tomu dost často vzpírá a vytváří v domě ­"bodel koutek­" i když je třeba sama o sobě čistá a jednoduchá.

Zaběhlé standardy bych ani měnit nechtěl, pokud by se desky tvarovaly podle skříní, tak by v tom byl opravdu chaos. Ale umístit klasickou desku doprostřed koule nebo jiného tvaru ventilaci jedině pomůže jelikož v ní bude daleko více
volného prostoru, neopak ona krychle obepíná komponenty mnohdy skoro až elasticky. A když ta koule bude viset na nějaké nožce ze stropu tak do ní můžu zabodávat USBečka třeba ze spodu eventuálně může v sobě mít rovnou i pozici pro dataprojektor ­(i když monitor bych jím nahradit nechtěl, ale šoupl bych si ho třeba na nějaké manipulační rameno a kabely k němu natáhl nohou a stropem­). To že by mi z koule za zády nebo ze stropu vedly kabely k periferiům by mohlo naopak vypadat futuristicky, pokud bych to nechtěl řešit bezdrátem a po vypnutí bych klávesnici prostě jen zavěsil za kouli.

Ale jak říkám nebavím se o praktičnosti, ale o rozšíření nabídky, kdy se PC stává účelnou součástí interieru a nenarušuje jeho linie nebo nevytváří odtržené zóny, což velké volně stojící objekty obvykle vytváří.
Odpovědět0  0
pfranta (73) | 19.6.201815:59
Člověče, děláte si z nás ­(!­)? To co popisujete, již dávno splňují počítače vestavěné do pracovního stolu. A v případě strojů s nízkou spotřebou, vestavěných do monitorů.

Koule ze stropu? :­-­) Někde asi marníte svůj talent. Nabídněte svoje nápady Applu. To jsou mistři na hnusná, nepraktická provedení PC. Hlavně ten poslední model ­- odpadkový koš, ten se zvlášť povedl.
Odpovědět1  0
Eskymak (1056) | 8.6.201811:57
A co tahle strčit počítač do temelínský chladící věže a prohlásit ji počítačovou skříní?
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.