reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Politické deepfake je závažným problémem, neboť lze vytvořit "důkaz", že nějaký politik něco řekl nebo udělal, i když to není pravda. Indický politik Manoj Tiwari si ale vytvořil záměrně vlastní videa s pomocí AI.
mittar (153) | 21.2.20209:09
ta AI upravila jen tu video stopu nebo i delala preklad a audio, me prijde, ze ma porad indicky prizvuk :D
Odpovědět0  0
BRGD (2) | 21.2.20208:59
Typický příklad zneužití technologie tímto živočišným druhem s ochlupením pod nosem.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 21.2.20204:07
Zatím je deepfake ještě odhalitelný. Tedy snad ještě je.. Veškerá zveřejněná videa pocházela z dílen s omezenými až velmi omezenými možnostmi a často ani nebyla míněna, jako ­"pravé­" falšování reality. Docela bych se bál, co bude mít za 10 let k dispozici ­"běýný Jarda­". ­(co patrně mají třeba tajné služby už teď­)

Na druhou stranu: lidé jsou důvěřivé stádl. Vláda jisté nejmenované země, která prokazatelně lhala napčíklad o vzniku všechn válek za posledních 50 let ­(ano, jde o USA, koho jiného, podoboní na zemi naštěstí nejsou­) prohlásí, že má důkazy o Čínské špionáži.. Má, nemůže je ukázat. A i tady, mezi technologicky relativně vzdělanými lidmi se najdou jedinci, co odkývou existenci důkazů.. Pouhé prohlášení tiskového mluvčího je podstatně levnější než kvalitní falšování důkazů.. A očividně zcela stačí.
Odpovědět3  7
jirihr (10) | 21.2.20208:35
A jak je prosím prokázáno, že vláda USA ­"prokazatelně­" lhala o vzniku všech válek za posledních 50 let? Víte, abych se nestal členem stáda, kterému stačí pouhá prohlášení. Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět11  0
tomasjerry (208) | 21.2.202010:24
Rad by som pripojil skusenost s USA. Kamaratova dcera sa vratila zo studii v USA ­(stredna skola rok 2019­). Ucitelka nevedela pochopit, ze moze existovat aj viac ako 2 politicke strany. Na zaciatku kazdeho vyucovania museli prisahat vernost vlajke najskor Texasu ­(netusim preco­) potom federalnej. Ked hovorila na svojej krajine, zistila, ze ucitelka dejepisu je 29 rokov pozadu. Stale je europa rozdelene na vychodny a zapadny blok, Slovenko neexistuje, iba Ceskoslovensko. Velku oktobrovu revoluciu , ktora sa podla jej slov konala v septembri zacal Stalin s podporov Chruscova. Dvosledok 2 svetovej vojny je iba u Hitlera ­(nie vojnove reparace a nasledna hyperinflacia v nemecku­) Hitler nielen, ze sposobil vojnu ale aj vymyslel Fasizmus ­(kde je potom Musoliny?­). Tych kravin bolo neurekom, ale uz si presnejsie nespominam. Tolko k teme vzdelavania v USA.
PS.: Musela by roztieskavackou lebo ju k tomu donutili, nemala moznost odmietnut, nakolko bola chudsou dievcinou na skole ­(vazi 55 KG pri vyske 170 Cm­).
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 21.2.202014:15
Jsi dítě, nebo fakt nepamatuješ, jakou mediální masáž předváděli, Třeba pokaždé, než napadli Irák? Než napadli Afghánistán? Než napadli Jugoslávii, hlavně Srbsko? Než vybombardovali Lybii? Než ­"pomohli­" v Sýrii? Než ­"chránili demokracii­" na Ukrajině? Kde jsou místní tak drzí, že amíky nainstalovanou verbež dokonce dvakrát ingorovali.. Tak pak přišel puč.. Neviděl jsi, jaké věci předváděli ve snaze vyvolat ve Venezuele povstání, aby měli komu přijít pomáhat? Ačkoliv, možná je lepší být ignorant, člověk pak asi lépe spí, když mu podobná svinstva nevadí.
Odpovědět0  4
jirihr (10) | 21.2.202015:20
Asi reagujete na mne ...
Já se domnívám, že člověk, který nechce být členem ­"stáda­" někdy hájí názor opačný, než má většina, jen proto, aby se od ní odlišil. Pravda většinou není ani jednoduchá, ani černobílá a je třeba ji hledat ­"padni komu padni­".
Na základě čeho jste uvěřil Vy v opačný názor než ­"stádo­"? ­"Mediální masáže­" druhé strany?
Víte o tom, že ve Venezuele, Libyi, na Ukrajině i v Iráku je mnohem více Rusů než Američanů?
A přidám ještě jednu otázku: Je podle Vás ignorant každý, kdo má jiný názor než Vy?
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.