reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Infineon rozeslal prototypy pamětí DDR3 předním výrobcům PC komponent

14.6.2005, Milan Šurkala, aktualita
Infineon rozeslal prototypy pamětí DDR3 předním výrobcům PC komponent
Přestože ještě nebyla dokončena úplná specifikace paměťových modulů DDR3, Infineon již rozeslal první vzorky pamětí DDR3 předním výrobcům PC komponent. Tím je například firma Intel. Předpokládá se, že DDR3 paměti se objeví na trhu až ke...
Přestože ještě nebyla dokončena úplná specifikace paměťových modulů DDR3, Infineon již rozeslal první vzorky pamětí DDR3 předním výrobcům PC komponent. Tím je například firma Intel. Předpokládá se, že DDR3 paměti se objeví na trhu až ke konci roku 2006 a také, že by jejich prodej mohl převýšit prodeje DDR2 pamětí až kolem roku 2008.

První DDR3 modul představil Samsung už v únoru tohoto roku, jednalo se o 512MB kousek. Stejně jako modul Samsungu, i moduly Infineon jsou taktovány na 1066MHz, přičemž se předpokládá vývoj DDR3 pamětí až ke hranici 1600MHz. Podle mého názoru bude časem znatelně překročena. Výhodou DDR3 pamětí oproti DDR2 je především nižší provozní napětí 1,5V oproti 1,8V, což by se mělo projevit na nižší spotřebě. Otázkou je ale proudový odběr, jež může spotřebu navýšit.

Pozn. Spotřebu si spočítáte snadno podle vzorce: proudový odběr (A) × napětí (V) = spotřeba (W).


Stávající DDR2 paměti

Zdroj: www.theregister.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama