reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Nedávno jsme se dozvěděli, že společnosti AMD a Intel přestanou dodávat své procesory do Ruska. Nyní už toto opatření vstoupilo v platnost a týká se přitom veškerých dodávek, čili by nemělo jít jen o procesory. 
i83427 (66) | 7.3.20227:31
Hlavně Rusko má výhodu v tom, že má za hranicema Čínu, kde se ­(skoro­) všechno vyrábí. Tyhle sankce jsou jen takový prázdný gesta, ale v praxi to mají v rusku s dostupností hardwaru lepší jak my v evropě. Nejsou totiž závislí na předražené a kolabující námořní dopravě. Rusko kupuje hardware z číny naprosto běžně, takže pro distribuční síť se prakticky nic nemění.
Odpovědět1  0
honza1616 (3622) | 5.3.20229:47
Upřímně je mi těch lidí teď docela líto i když v Rusku je většina lidí nakloněna Putinovi, to je jen důsledek toho že tam je tvrdá propaganda a cenzura. Díky tomu si většina těch lidí ani neuvědomuje co se teď děje za jejich hranicemi.
A kdyby jim někdo otevřel oči, jistě by přešli ­(obrazně­) na stranu západu, vždyť i ti vojáci nevěděli že jdou do války, oni měli jet na cvičení.....nikdo nechce zabíjet lidi i kdyby to byl nepřátelský voják, já bych donarmady šel, ale jen kvůli obraně své země, ne abych zabíjel a případně zemřel kvůli nějakému blbečkovi co sedí v teple kanceláří v Kremlu.

I projevy jednoho Ruského generála mi přijdou jako by četl text z donucení, jako by za kamerou stál někdo s namířenou pistolí,
viděli jste to video jak údajně Lukašenka provalilo válečné plány­(to dejme stranou­)... Jak se tvářili ti jeho generálové a ministři? Z jejich pohledu bylo jasné že si uvědomují že jsou v těžké prdely

Fakt ty obyčejné lidi lituji i kdyby to byli Putinovci. Protože toto je pošle do středověku .
Žádné počítače, žádné telefony..... Dnes má blbý čip i mikrovlnka....
Odpovědět0  0
cdwN (585) | 7.3.20229:01
Žijete v hrozně černobílém světě, nejsou jen ­"ti hodní­" a ­"ti zlí"
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 4.3.202211:41
Za jak dlouho to tam potichu doveze nějaký reseller, s patřičnou přirážkou? :)
Odpovědět5  4
cdwN (585) | 4.3.202213:36
jistě, vždycky se najde někdo, kdo ten distribuční kanál mít bude. Je fakt, že Rus nějaký vlastní, dostatečně výkonný řešení nemá, takže se určitě někde poohlédne po řekněme ­"černém trhu­". Ty Elbrusy jsou dobrý zatím tak do kanclu pro ouřady. Obchodovat se bude přeze všechno s Ruskem čile dál, peníze totiž nesmrdí dnes v podstatě nikomu. Na pokrytectví se už dávno nehraje. Skoro jako dodávat zbraně ve válečném konfliktu oběma stranám. Vtip je v tom, že se druhá strana nesmí dozvědět, že prodáváte i jejím nepřátelům. To je potom průšvih. Amík už uvaluje sankce na dost firem v Německu i jinde, protože s Rusem čile obchodují v podstatě po celou dobu, embargo neembargo. Jenom my jsme papežštější než papež sám. Až nebudeme mít co žrát a čím topit, budeme se nakonec divit a nebudou proudit Ukrajinci či jiní migranti k nám, ale my odtud pryč
Odpovědět1  5
indyan (77) | 4.3.202215:52
Jen malá připomínka ­- Elbrusy jim vyrábí TSMC na 28nm a veškeré plnění ze strany TSMC bylo ukončeno. Takže již stačí přestat jim prodávat provrtané kuličky do počítadla a rus začne znovu vše počítat na prstech.
Odpovědět3  0
Badyšak (17) | 5.3.20220:05
Rusko není jedinný producent ropy a plynu na světě už před válkou Ruský plyn tvořil jen 30 procent evropské spotřeby.
Stlačený plny je dražší, ale né 10 krát. Cena stoupla, protože rus přestal dodávat na burzu, kde se nakupuje za aktuální ceny v momemtě, kdy dorazila nějaká loď se stlačeným plynem šly ceny dolů.
A čím za ty čipy na tom černém trhu zaplatí rubl má menší cenu než toaleťák a cizí měny jim nikdo neprodá za co za zlato a jiné suroviny, které těžily pomocí západních technologii.
My Rusko nepotřebujeme oni potřebujou naše eura jinak budou budou mít jen svoje zemljanky.
Odpovědět1  2
wrah666 (6205) | 5.3.20220:26
10* dražší není. Jen asi 3*. Plus bude nutné dobudovat infrastrukturo za miliardya. Plus ho bude kolik let nedostatek, jelikož přes terminály technicky nepůjde procpat potřebná množství, i kdyby před nimi stály plné lodi frontu. Suma sumárum, zákazník do roka skutečně bude platit minimálně pětinásobek. Nevím jak vy, ale mě to dost štve. Sice na to vydělám, ale vadí mi, že moje peníze dostaane parazit, ktewrý kvůli tomu vyvolal válku. ­(a dal tam provést pěkně krvavý puč atd)
Odpovědět1  4
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.