reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel a STM spojují svou výrobu flash pamětí

1.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Intel a STM spojují svou výrobu flash pamětí
Bezesporu snaha o budoucí konkurenceschopnost také stojí za spojením divizí výroby a prodeje flash pamětí firem Intel a STMicroelectronics. Vzniklá společnost tak bude pokračovat ve výzkumu, vývoji, produkci a prodeji elektronických pamětí....
Bezesporu snaha o budoucí konkurenceschopnost také stojí za spojením divizí výroby a prodeje flash pamětí firem Intel a STMicroelectronics. Vzniklá společnost tak bude pokračovat ve výzkumu, vývoji, produkci a prodeji elektronických pamětí.



V dohodě se mluví o tom, že firmy prodají své paměťové flash divize soukromé firmě Francisco Partners a vytvoří tak novou společnost. STMicroelectronics přispěje svými technologiemi NAND a NOR. Intel dostane celkem 45,1 procent kmenových akcií a STMicroelectronics 48,6 procent. Francisco Partners investují do nové společnosti 150 miliónů. Ta již od počátku má být předním dodavatelem flash pamětí u zařízení pro bezdrátovou komunikaci, jak se zmínil Brian Harrison, výkonný předseda nové společnosti. Harrison do této doby byl viceprezidentem a generálním manažerem Intel Flash Memory Group.

Intel již také minulý rok navázal spolupráci s firmou Micron, aby s ní společně postavil multimiliardovou továrnu v Singapuru. Ta bude dodávat 50nm NAND flash čipy, jež napomohou pokrýt rostoucí poptávku trhu, který se má do roku 2010 vyšplhat až na 30 miliard USD. Intel navíc před několika dny oznámil, že vytvoří s firmami Dell a Microsoft skupinu NVMHCI pro vytvoření SW standardu pro práci s NAND flash.

Zdroj: DailyTech
reklama