reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Comet Lake-S Refresh se dostaly do asijských obchodů

12.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel Comet Lake-S Refresh se dostaly do asijských obchodů
Dobře víme, že Intel si chystá procesory Rocket Lake-S s novými jádry jen v podobě lepších verzí, čili Core i5, Core i7 a Core i9. Slabší procesory čeká jen oprášení starých verzí, čili tu máme Comet Lake-S Refresh. 
A pochopitelně nás takové procesory nedonutí otevřít úžasem ústa a kecnout si na zem. Intel je ostatně bude stále řadit mezi Core 10. generace, jak ukazuje i následující snímek, kde máme vyfoceny modely Core i3-10105F bez aktivovaného grafického čipu. 
 
 
Čili na trh brzy nastoupí jednak Rocket Lake-S v modelech Core i5 a vyšších a pak Comet Lake-S Refresh v Core i3 a nižších, přičemž právě ty se už dostávají do skladů prodejců konkrétně v Malajsii. Díky tomu, že půjde stále o procesory 10. generace, budou Rocket Lake-S ve své 11. generaci jasně odděleny a zákazník bude mít jistotu, že když si pořídí Core s číselným označením začínajícím 11, dostane už nová jádra s vyšším IPC a také integrovanou grafiku Xe (pokud nepůjde o verzi F, pochopitelně). 
 
Od procesorů jako Core i3-10105F můžeme očekávat jen mírně zvýšené takty, na což má Intel v jejich případě prostor. Ostatně právě zmíněný 10105F (či 10105) bude mít jen o 100 MHz vyšší takt než model Core i3-10100. To platí pro základní takt 3,6 a nově tedy 3,7 GHz, přičemž o turbu nového CPU se ještě neví nic. 
 
Oficiálně by se Rocket Lake-S a Comet Lake-S Refresh měly dostat na trh snad současně, čili někdy do konce března a postupně to vypadá, že Intel tak dlouho možná ani čekat nebude, když už se tvoří skladové zásoby i u koncových prodejců v maloobchodu.


reklama