reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel dnes představí procesory Core 9. generace

8.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel dnes představí procesory Core 9. generace
Intel na dnešní den chystá akci Fall Desktop Launch Event, která se týká procesorů 9. generace, a tak je jasné, že na ní budou představeny a vypuštěny na trh procesory Whiskey Lake včetně prvního 8jádrového řadového Core.
Akce Intel “Fall Desktop Launch Event” je naplánována na čtvrtou odpolední našeho času a už z jejího názvu je jasné, o co půjde. Vypuštěny budou na trh nové procesory Core včetně prvního Core i9 pro běžnou desktopovou patici, čili 9900K. Dle dostupných informací by právě tento procesor měl přijít na 530 USD, pak tu bude Core i7-9700K s osmi jádry bez HT za 400 dolarů a Core i5-9600K se šesti jádry a bez HT za 280 dolarů. Tyto ceny jsou ale předběžné, takže nezaručené. 
 
 
Cena ale bude nejspíše stejně vedlejší, protože půjde nejspíše především o to, zda budou nové procesory vůbec dostupné. Lze si představit, že o osmijádrové Intel 9. generace bude zájem, jenomže na trhu je nedostatek i starších šestijádrových Coffee Lake a i když se zatím sehnat dají, jejich ceny stoupají. Pokud tedy Core i7-9900K přijde za oficiální cenu 530 dolarů, ta reálná bude vyšší, což rozumně uvažující zákazníky, kteří neradi platí za předražené zboží, musí přimět alespoň uvažovat o nabídce AMD. 
 
 
Za chvíli uvidíme, s čím nakonec Intel přijde a zda si přichystá nějaké překvapení, které jsme nečekali. Z hardwarového hlediska asi těžko, protože jeho vlajkový Core 9. generace s 8 jádry, 16 MB L3 cache a grafikou UHD 620 už dlouho vypadá jako hotová věc. Intel by mohl překvapit leda cenami, ale to rozhodně nelze očekávat vzhledem k tomu, že aktuálně nestíhá uspokojovat poptávku, takže nastavení nízkých cen by bylo nesmyslné. Takže jako obvykle nejspíše půjde především o prezentaci hrubého výkonu daného především výhodou vysokých taktů v porovnání s konkurenční generací Pinnacle Ridge. 
  
Zdroj: Intel - via Twitter


reklama