reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.7.2006, Marek Štelčík, aktualita
Společnost Intel oznámila svůj plán propustit zhruba 1000 manažerů. Tento krok by měl společnosti ušetřit zhruba miliardu amerických dolarů. Značný počet investorů však hodlá jít ještě dál a propustit po celém světě až 15000 zaměstnanců....
kristian | 16.7.20069:34
nadavate a sudite ako kazdy bezny zamestnanec v hocijakej spolocnosti. Manazment podla vas musi robit vzdy chobotiny. Nemate pravdu. Taketo a podobne kroky su v spolocnostiach, ktore su velmi citlive na trh, uplne bezne. Ukazuje to len na to, ze top management nesedi na zadkoch, ale ze nieco aj riesia a snazia sa, aby spolocnost fungovala efektivnejsie. Ale hold....vy ste v praci asi na najnizsom stupienku a vase spravanie sa teda uplne presne kopiruje spravanie sa robotnika v priemysle. Nic nevie o spolocnosti, ale dolezite je tvrdit, ze fabrika ide do cudu:­-­) Preco? No vlastne preto, lebo vam to povedali kolegovia hned po vasom nastupe. Tak je? Tak je!!!
S tymto sa stretavam vsade. Nikto do cudu neide, nikto nekrachuje a nikto neprichadza o obrovske baliky penazi, pretoze trh s PC este stale rastie. Takze koukejte se prebrat, ucit sa nieco o managemente a snazit sa dosiahnut aj nieco viac ako ostat cely zivot na konci retazca s poznamkami typu: Tato fabrika je prohnila, a mozna tady o rok uz nebude!
Odpovědět0  0
fotr | 16.7.20069:57
Nevím, co konkrétně za ­"managery­" ­(?­) propouštějí v Intelu. Nicméně, když už jsi začal obecně, tedy:


- Kritizuješ postoj ­"vedení je vždy špatné­" ­- prý postoj zaměstnanců.
- Aniž bys věděl, co se tam děje, tak zde tvrdíš úplně to samé, co kritizuješ. Jen s opačným znaménkem.


Jenže ono zde jde o něco jiného: o akcionáře. Možná to teoreticky víš, ale nějak se tím neřídíš. Majitelem podniku je akcionář, nikoli management.
Ačkoli to tak u nás, u vás, i v domovské zemi Intelu tak vypadá. Však už také v USA chystají zákony, který by to změnil. Nejde o nic jiného, nežli tunelování podniků ze strany managementu, který sám sobě schvaluje nepřiměřené výhody a odměny, zadává práci kamarádíčkům ­(1000 managerů?­) a ­"spřáteleným firmám­".
A na akcionáře, který investuje a riskuje, zbývají drobky.


A možná si to ani neuvědomuješ, protože ti to připadá ­"normální­". A zdá se ti, že když ten podnik management nenechá úplně zkrachovat, tak je to v pohodě a management si nezaslouží kritiku ­(nezařízne slepici snášející vejce­). ­"S tymto sa stretavam vsade. Nikto do cudu neide, nikto nekrachuje a nikto neprichadza o obrovske baliky penazi,"
Odpovědět0  0
šarik (59) | 16.7.200610:45
Správně fotr, tos trefil. Když hodlají propuštěním managerů ušetřit miliardu $, tak na každého připadá milion$. Je otázkou jestli to nebyli pouze vyžírkové, což u tak velké společnosti by se mohlo stát a právě akcionáři se ptali, co tak velký management vlastně dělá?
Odpovědět0  0
x-man | 18.7.200617:44
To, co jiny management :­) Pokud Intel propousti a AMD nabira, tak je jasne, kam pujdou ;)
Odpovědět0  0
šarik (59) | 15.7.200620:16
A za ušetřenou miliardu zkusí udělat procesor, který by se mohl pokusit konkurovat AMD :­-)
Odpovědět0  0
Jiří Mrázek (89) | 15.7.200622:29
nn za ušetřenou miliardu, bude nam doplacet CPU :)
Odpovědět0  0
kapa | 16.7.20068:42
Dufam,ze prepustia ludí z vývoja, lebo uz par rokov sa tam trapia a nic poriadne nevedia vymyslieť. Musia setrit ked chcu predavat procaky za dampingove ceny, trapas.
Odpovědět0  0
Jmeno na 3 (107) | 15.7.20062:15
Schvalne si vyhledejte udaj, kolik Intel utratil za zpetne vykupovani akci. Core 2 je fajn, ale jak se ukaze, neni to samospasa. Zejmena k dalsim okolnostem, jako treba nizsim ASP a rostoucim vyrobnim kapacitam AMD. To vychvalovani Core 2 pul roku pred uvedenim, a trictvrte roku pred realnou dostupnosti, se podle vseho az tak moc nevyplatilo. Jinak jeste si dovolim jeden odkaz:

Intel sales sliding; time for a turnaround?

http:­/­/arstechnica.com­/news.ars­/post­/20060607­-7006.html
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.