reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel koupil Havok, specialistu na softwarovou fyziku

16.9.2007, Milan Šurkala, aktualita
Intel koupil Havok, specialistu na softwarovou fyziku
Společnost Havok je známým specialistou na vývoj softwarových nástrojů, které umožňují co nejvěrnější zpracování fyziky ve hrách, případně animovaných filmech a podobných produktech. Nyní byla tato společnost koupena Intelem, který zřejmě...
Společnost Havok je známým specialistou na vývoj softwarových nástrojů, které umožňují co nejvěrnější zpracování fyziky ve hrách, případně animovaných filmech a podobných produktech. Nyní byla tato společnost koupena Intelem, který zřejmě chce akceleraci fyziky co nejlépe optimalizovat pro své procesory a připravované grafické karty.



Software společnosti Havok byl využit při vývoji více než 150 herních titulů, např. BioShock, Stranglehold, Halo 2, Half Life 2, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Crackdown, Lost Planet: Extreme Condition, MotorStorm a Harry Potter a Fénixův řád. Rovněž byl využit při tvorbě filmů Poseidon, The Matrix, Trója, Království nebeské a Karlík a továrna na čokoládu.

Havok zůstane samostatným oddělením, bude však čerpat finance Intelu, což mu umožní vyvíjet ještě lepší a progresivnější software. Společnost byla založena v roce 1998 v Dublinu v Irsku. Nyní má pobočky v San Franciscu, San Antoniu, Stockholmu, Kalkatě, Mnichově a Tokiu. Bližší podrobnosti o převzetí zatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama