reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel má prý zálusk na Broadcom, pokud ten ovšem dokáže koupit Qualcomm

12.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel má prý zálusk na Broadcom, pokud ten ovšem dokáže koupit Qualcomm
Téměř nepřátelské převzetí firmy Qualcomm společností Broadcomm se zatím odkládá. Máme tu ale téma jiné, a sice zprávy o tom, že Intel by v případě úspěšné akvizice Qualcommu chtěl jako ještě větší ryba spolknout samotný Broadcom. 
Naposledy jsme se podívali na to, jak komise CFIUS vidí možnost akvizice firmy Qualcomm, na kterou si dělá zálusk Broadcom. Dozvěděli jsme se, že předběžné informace zrovna nemluví v prospěch toho, že by tato akvizice měla být povolena, ale to se ještě uvidí, jak nakonec CFIUS rozhodne. 
 
Qualcomm se tak námluvám Broadcomu zatím brání všemi možnými prostředky, neboť měl přímo požádat komusu CFIUS, aby se do věci vložila a ta ještě včas nařídila pozdržet setkání akcionářů Qualcommu, které chtěl Broadcom využít pro dosazení vlastních lidí do představenstva firmy a provést manévr nepřátelského převzetí společnosti. Noví lidé v představenstvu by totiž pak odsouhlasili prodej firmy, který by tak byl posvěcen samotnými akcionáři. 
 
 
Nyní je tak pravděpodobné, že akvizice bude komisí CFIUS zaříznuta přímo v zárodku, ale pokud nebude a Broadcom úspěšně zaútočí, chce se prý do této věci vložit samotný Intel a schramstnout Broadcom i s Qualcommem v jeho břiše.  
 
Je to jedna z možností, kterou Intel dle Wall Street Journal (via CNBC) zvažuje. Nyní ale Intel pochopitelně odmítá tyto spekulace komentovat. Jeho mluvčí řekla pouze to, že Intel v posledních 30 měsících provedl důležité akvizice včetně firem Mobileye a Altera a nyní se zaměřuje na to, aby dokázal integrovat tyto firmy do svého byznysu. 
 
Zájem Intelu o Broadcom, pokud vůbec existuje, je tak podmíněn nyní spíše málo pravděpodobnou akvizicí Qualcommu. Obavy z tohoto spojení již vyjádřily společnosti Microsoft a Google a už dříve jsme také zmínili ten fakt, že Broadcom bývá v případě nově akvizovaných společností zaměřen spíše na to, aby srazil náklady a zvýšil okamžitý výdělek, než aby myslel dále do budoucnosti a investoval do výzkumu a vývoje. A právě do toho investuje Qualcomm velké peníze, díky čemuž je pro USA důležitou technologickou společností. 
 


reklama