reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel nalákal dalšího veterána, ze SiFive se vrací Sunil Shenoy

28.1.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel nalákal dalšího veterána, ze SiFive se vrací Sunil Shenoy
Osoba Patricka Gelsingera, který se už do tří týdnů stane novým šéfem Intelu, zřejmě přitahuje pozornost lidí, kteří by už jinak byli raději v důchodu nebo pracovali jinde. Nyní je to Sunil Shenoy, který povede svůj inženýrský tým. 
Nedávno jsme se dozvěděli, že do Intelu se vrací procesorový architekt Glenn Hinton, který už byl přitom několik let na odpočinku a své rozhodnutí komentoval tak, že bylo ovlivněno především osobou Patricka Gelsingera. A nebude sám, neboť do Intelu se vrací jeden z veteránů, který ve firmě pracoval celkem 33 let a odešel z ní v roce 2014. 
 
 
Sunil Shenoy nastupuje do Intelu na pozici Senior Vice President / General Manager v Design Engineering Group, čímž se plní Gelsingerova nedávná slova, že brzy si přečteme o dalších klíčových pracovnících, kteří se začnou vracet do své firmy. 
 
Shenoy přitom nastoupí ještě před tím, než Bob Swan předá velení Gelsingerovi, takže jeho návrat zatím komentoval právě Swan s tím, že Intel znovu získává zkušenou vedoucí inženýrskou osobnost, která má hluboké zkušenosti s vývojem mikroprocesorů, SoC a obecně s výzkumem a vývojem. Sunil Shenoy se přitom vrací ze SiFive, kde pracoval na stejné pozici, jakou nyní dostane, a to na RISC-V. Dalo by se tak říci, že z Intelu v podstatě tak úplně neodešel, neboť SiFive patří do portfolia Intel Capital. 
 
Vedle Sunila Shenoye a Glenna Hintona ale Gelsinger přilákal ještě jednoho klíčového pracovníka. Guido Appenzeller přijde z VMWare jako nový šéftechnolog divize Data Platforms Group. Je tak zřejmé, že si jej vybral přímo Gelsinger, pod nímž Appenzeller ve VMWare dosud pracoval. 
 
Tyto zprávy vyvolávají reakce u partnerů Intelu. Dominic Daninger z firmy Nor-Tech k tomu podotýká, že jde o zřejmou známku obratu, co se týče odlivu mozků z Intelu. Návrat Gelsingera dle Daningera přináší optimismus a vyvolává důvěru v lidech, kteří se už málem chystali také odejít.  


reklama