reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel NUC se Skylake "Swift Canyon" a DDR4 vyfoceno

21.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Intel NUC se Skylake "Swift Canyon" a DDR4 vyfoceno
Server Legit Reviews přinesl fotografie chystaného NUC od Intelu, které je vybaveno novým 14nm procesorem řady Skylake-U "Swift Canyon". Jedná se už o procesory podporující paměti DDR4, což je tedy i případ tohoto počítače.
Nové NUC bylo prezentováno na IDF15, jak jinak, a to ve své "nahé" podobě. Můžeme se tedy podívat přímo na základní desku, i když se nedá říci, že by na ní bylo něco překvapivého. Její provedení je klasické, čili na vrchní straně, ke které bude mít přístup i uživatel, jsou paměťové pozice plus další malé sloty pro M.2 SSD a mPCIe pro případný modul s Wi-Fi a Bluetooth. Na opačné straně bude samotný procesor, což dokládá i umístěný malý chladič. Intel tedy ani zde nepočítá s pasivně chlazeným řešením, ale třeba představí i jiný model, který na ně bude spoléhat. Osobně bych s tím však nepočítal.





Máme tu tedy malou desku pro PC formátu 4 x 4 palce, čili cca 10 x 10 cm, do nějž budeme moci ve dvou modulech SO-DIMM nacpat až 32 GB paměti DDR4 ve dvoukanálovém zapojení, což nám dá slušných 34.000 MB/s propustnosti při základní frekvenci 2133 MHz. Prezentovaný model využíval moduly Kingston HyperX Impact a také M.2 SSD stejné značky. Prezentovaný NUC totiž byl součástí výstavy firmy Kingston a ne Intelu, což je zřejmé už z blízkého popisku.





Počítač ukázal své celkové čtyři porty USB 3.0, HDMI 1.4a, mini DisplayPort 1.2, gigabitovou LAN a také audio konektor. Na desce se pak nachází ještě header pro USB 2.0, takže bude možné připojit další dva porty, pokud vám to tedy skříň umožní.





Dle starších informací mají Skylake-U přijít na trh už v tomto kvartálu, a to v podobě 28W a 15W čipů, v jejichž případě se pasivní chlazení asi opravdu neuplatní. Pak tu jsou ale také ještě slabší Braswell, v jejichž případě by to už šlo.

Zdroj: Legit Reviews
reklama