reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel objednává více chipsetů společnosti SIS

29.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Intel objednává více chipsetů společnosti SIS
Společnost Intel vyrábí mezi mnoha jinými produkty chipsety a základní desky, které je zpravidla obsahují. V nedávné minulosti se však odhodlal k mírně překvapivému kroku, když začal do svých základních desek montovat chipsety jiných výrobců....
Společnost Intel vyrábí mezi mnoha jinými produkty chipsety a základní desky, které je zpravidla obsahují. V nedávné minulosti se však odhodlal k mírně překvapivému kroku, když začal do svých základních desek montovat chipsety jiných výrobců. Můžeme zmínit například desku Desktop Board D201GLY s chipsetem SIS662.



Důvodem je to, že Intel sám nevyrábí vyloženě velmi levný low-endový chipset. Těch má společnost SIS spoustu, proto se v některých nových základních desek Intelu objeví chipsety SIS671 a SIS672. Intel tak sice neprodá vlastní chipsety, ale prodá své desky, takže zisk mu neuteče.

Oba zmíněné chipsety obsahují integrované grafické jádro kompatibilní s grafickým rozhraním DirectX 9, nabízí podporu DDR2 pamětí a procesorů Intel Pentium D i Core 2. Předpokládá se, že díky zvýšeným objednávkám vyrobí společnost SIS o 30-50% více čipových sad, což by jí mělo pomoci zvýšit zisky i konkurenceschopnost vůči svému rivalovi, společnosti VIA. K tomu jí pomáhá i Dell, který objednává chipsety SISM661GX pro levné PC Dell EC280 nabízené na rozvojových trzích.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama