reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel prodává kompletní levné NUC s Brasswell

19.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Intel prodává kompletní levné NUC s Brasswell
Prodávané počítače Intel NUC byly doposud na trhu k dostání pouze jako barebone nebo dokonce jen jako samostatné základní desky. Nyní ale přichází na trh první kompletní NUC, a to model NUC5PGYH.
Cena Intel NUC5PGYH byla stanovena na 255 dolarů, čili něco přes 6000 Kč, což je celkem málo za hotové PC. Nicméně výbava tomu také odpovídá. Máme tu tedy malý počítač vybavený procesorem Intel Pentium Braswell, což tedy musí být model Pentium N3700, neboť jiné Braswelly z řady Pentií neexistují. Vybaven je 4 jádry na taktu 1,6 až 2,4 GHz, 2 MB L2 cache a grafikou HD Graphics se 16 shadery. To s TDP pouze 6 W a typickou spotřebou 4 W.





Jako jediné NUC je také vybaven pamětí a úložným zařízením, a to konkrétně 2 GB DDR3 a 32GB SSD, přičemž předinstalovány jsou Windows 10. Jde o naprostý základ, přičemž v případě paměti RAM je využit jeden modul DDR3L-1600 MHz, který budeme moci leda vyměnit (druhý slot tu nenajdeme), ovšem 32 GB paměti Flash je na napevno připájené eMMC a vedle toho tu máme i 2,5" pozici a rozhraní SATA 6 Gbps (limit je 7mm výška).





Mezi porty a rozhraními najdeme celkem čtyři USB 3.0 (jeden přední má posílené napájení), dále gigabitový Ethernet plus Wi-Fi 802.11ac a Blluetooth 4.0, obrazové výstupy HDMI a D-Sub, audio výstup s optickým TOSLINK, otvor pro zámky Kensington a také slot pro karty SD. Vepředu máme ještě infračervený port pro dálkový ovladač.

V našich obchodech již nové NUC5PGYH najdeme, ovšem ne za cenu mírně přes 6000 Kč, ale za cca 6600 - 6700 Kč. I tak jde ale o zajímavý kousek.

Zdroj: techPowerUp
reklama