reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel prý chystá nové Core i7 a Core i5 jako reakci na Ryzen

7.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel prý chystá nové Core i7 a Core i5 jako reakci na Ryzen
Procesory AMD Ryzen se mají na trhu objevit již někdy na přelomu únoru a března a vypadá to, že Intel se na ně také připravuje. Dle zatím neověřených informací totiž má přijít s novým výkonným Core i7 a dokonce i s Core i5 s Hyperthreadingem.
Pokud je to pravda, pak je to skutečně skvělá zpráva pro příznivce AMD, neboť to znamená, že Intel bude svou konkurencí konečně donucen reagovat tím, že upraví své produktové porfolio a ruku v ruce s tím mohou přijít i změny cen jeho procesorů. Včera jsme se mohli podívat na sestavu sedmnácti nových procesorů Ryzen, které by měly donutit Intel k akci, ale zatím není jasné, zda jde o pravdivé informace a už vůbec nevíme, jaké ceny pro ně AMD zvolí.





S těmito informacemi přichází opět známý zdroj podobných nezaručených zpráv, který nám již podal různé informace právě o procesorech Ryzen, jež ale zatím nebylo možné ověřit. Jde o francouzský časopis Canard PC, dle nějž Intel plánuje upravit ceny procesorů Kaby Lake a představit dva nové modely, aby mohl lépe odolávat nové konkurenci.

Dle Canard PC to bude jednak Core i7-7740K, odemčený procesor s 4C/8T na základním taktu 4,3 GHz a s turbem 4,6 GHz, dále 8 MB L3 cache a TDP 100W. Dle těchto specifikací jde pouze o 100 MHz výše taktovaný Core i7-7700K s mírně zvýšeným TDP a pokud něco takového skutečně přijde na trh, pak nebude třeba se moc vzrušovat, neboť i mnohem vyšší takty zvládne právě i odemčený Core i7-7700K, který by jistě byl levnější.

Zajímavější by byl model Core i5-7640K, rovněž odemčený procesor, u nějž je uveden základní takt 4 GHz, dále 6 MB L3 cache, TDP rovněž kolem 100 W a především podpora technologie Hyperthreading, takže by šlo také o procesor se 4C/8T, a de facto hotové Core i7 s pouze o 2 MB méně L3 cache. Této změně bychom se ani moc nedivili, však Intel v rámci aktuální generace již připravil vůbec první Pentia s Hyperthreadingem, která se díky tomu přiblížila rodině Core i3 a ta zase byla obohacena o první odemčený procesor, Core i3-7350K.

Canard PC uvádí, že ještě tento týden se alespoň jeden z těchto procesorů dostaví do jeho redakce pro účely testování, tak uvidíme.

Zdroj: Canard PC
reklama