reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel prý zlevňuje odemčený Core i3, je to předzvěst?

29.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel prý zlevňuje odemčený Core i3, je to předzvěst?
Intel se prozatím navenek choval, jako by žádné AMD s jeho novými procesory Ryzen neexistovalo. Servery ale nyní informují, že odemčený procesor Core i3-7350K byl zlevněn na 149 USD, ale to automaticky neznamená, že je za tím sám Intel.
Core i3-7350K má oficiální cenu 168 dolarů, přičemž nově se uvádí cena 149 dolarů. Problém je ale v tom, že vůbec nemusí jít o slevy samotného Intelu, ale jen o slevy samotných obchodníků, přičemž to se má v tomto případě týkat především Newegg. V těch našich stál tento procesor do konce dubna ještě přinejmenším 5000 Kč, ale pak jeho cena začala klesat na dnešních cca 4200 Kč, pokud si vyberete vhodný obchod.





Procesor Core i3-7350K patří mezi Kaby Lake a jde o dvoujádro s Hyperthreadingem na 4,2 GHz bez Turbo Boost. Dle testů má jít pohodlně přetaktovat na 4,8 až 4,9 GHz a jeho cena je velice podobná ceně čtyřjádrového modelu AMD Ryzen 5 1400. Ten však pracuje na 3,2 až 3,4 GHz, a tak má nevýhodu v podstatně slabším jednojádrovém výkonu, ale v aplikacích, jež dokáží využít všechna čtyři jádra, bude lepší.

Server techPowerUp mluví o zlevnění Core i3-7350K jako o hotové věci, která se má týkat samotného Intelu a jeho nabídky, takže uvidíme, zda se nakonec ceny ještě nepohnout i v našich obchodech. Především ale budeme zvědaví na to, co přinese letošní Computex, který už v Tchaj-pej pomalu startuje. Však na něm má AMD představit své 16jádrové Threadripper, na něž bude mít Intel moderní odpověď až někdy v srpnu.

Ty by mohly pořádně zamíchat v oblasti HEDT procesorů, kde má Intel i desetijádro za více než 1700 dolarů. Pokud AMD představí 16jádrový Threadripper s podstatně nižší cenou a řádnou platformou X399 se širokými možnostmi konektivity, Intel snad už bude opravdu nějak čitelně (a citelně) reagovat. Jenomže to vypadá, že 12jádrové Skylake X nejsou vše, co si Intel chystá.

Zdroj: techPowerUp, Hexus.net
reklama