reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
Intel chystá nejen mobilní procesory Meteor Lake, ale do desktopů se má dostat také aktualizovaná verze procesorů Raptor Lake. Zatím je známa jako Raptor Lake Refresh a možná se s frekvencemi dostane až na 6,2, hovoří se i o 6,5 GHz.
cdwN (585) | 12.5.202318:38
ČÍm větší číslo, tím víc adidas
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1575) | 11.5.202315:03
Po pěti minutách se propálí motherboardem ­- nebo ten kmitočet udrží až 4 sec? :­-)
Odpovědět2  0
rizecek (180) | 11.5.202317:26
To se říká o každém Intelu, ale já nikdy neměl problém nic uchladit, když si s tím trochu člověk pohraje. Jasný, že 1.35­-1.45V s nomálním vodních chlazením člověk neuchladí. A navíc k čemu nám jsou furt výkonější čipy. Donutí to snad vývojáře vydat hry v lepším stavu ? Ne.
Dneska vychází procesory v tak krátké době, že aby člověk měl trochu lepší komponenty, tak by to 1x za 2­-3 roky musel vše měnit.
Odpovědět2  1
pidalin (1477) | 12.5.20230:14
A naopak ty AMDčka nejsou tak super jak AMD věřící tvrděj, topí to jak svině taky a výkon zase taková bomba neni. Co se týče výkonu CPU, tak hlad po vyššim výkonu tady bude vždycky protože ten výkon pořád ve spoustě úloh nestačí, například na střih 4K videa, ještě ke všemu v 60 nebo i víc FPS, i kdyby byly procesory 10x výkonnější, tak to bude zdržovat. Ale s hrama naprostej souhlas, to co si dneska dovolej vydat je pomalu na nějakou hromadnou žalobu ze strany zákazníků.
Já řikam už nějakou dobu že nvidia a AMD by se měly dohodnout a vytvořit nějakou certifikaci kterou by dostala jenom hra kde ty nároky jsou ospravedlnitelný ­(například ta grafika fakt vypadá bombasticky a je to krok vpřed­) ale u her co chtěj RTX4080 neoprávěně a vypadá to jak 5 let stará hra by to tu certifikaci nedostalo a zákazník by hned věděl že je to technicky odpadní hra. Případně nějakej známkovací systém by to chtělo kde by třeba Witcher 3 dostal 9 ­(nejlepší poměr jak to vypadá a jaký to chce HW nároky by byl třeba 10­) a ten next gen update by dostal 1 protože to vypadá totálně stejně jako 2015 verze na ultra, ale nejede to plynule na ničem, takže tohle se opravdu nepovedlo a zákazník by měl mít právo tohle vědět před koupením hry že si z něj vývojáři dělaj srandu, nebo vyloženě lžou jako to má teď ve zvyku CD projekt nebo Techland ­- studia co vypadaly jako naděje do budoucnosti, ale stalo se z nich něco ještě horšího než proti čemu měli bojovat.
Odpovědět2  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.