reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel ukázal Tiger Lake s Xe iGPU provozující Battlefield V při vysoké kvalitě

18.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel ukázal Tiger Lake s Xe iGPU provozující Battlefield V při vysoké kvalitě
Intel by měl už brzy vyslat na trh novou 10nm generaci procesorů Tiger Lake, které jako první nabídnou integrovaná GPU Xe. Ta slibují velice slušný výkon, což Intel nyní demonstroval s využitím Battlefieldu V v 1080p a vysoké kvalitě. 
Příslušné video notebooku s Tiger Lake ukázal Ryan Shrout z Intelu na Twitteru, takže video to vzhledem ke kompresi bohužel není moc kvalitní, ale to důležité se z něj vyčíst dá. Notebook založený na novém 10nm procesoru Intelu s integrovanou grafikou Xe tak zvládl provozovat Battlefield V ve 100% rozlišení 1080p a při nastavení vysoké kvality zobrazení při slušné snímkovací frekvenci přesahující 30 FPS. Zvoleno bylo API DirectX 11. 
 
​  
Ryan Shrout, Intel's Chief Performance Strategist, tak ukázal, že i s nehotovými ovladači dokáže grafika Xe v Tiger Lake podat velice slušný výkon a že bude stačit i na moderní AAA hry, což by mohlo velice poznamenat trh s nízko výkonnými samostatnými GPU od AMD a NVIDIE. To ale samozřejmě až v závislosti na tom, jaká bude cena a dostupnost notebooků s Tiger Lake. Shrout přitom zmínil, že ovladače a celková softwarová výbava má před sebou ještě hodně práce, a tak je tu i prostor pro pozdější zlepšení. 
 
Nedozvídáme se ale žádné podrobnosti o použitém hardwaru, čili ani o tom, zda jde o Xe s 96 EU odpovídající grafice DG1, anebo o nějakou slabší verzi. Lze očekávat, že to asi bude právě ten nejlepší model, aby se Intel mohl předvést v tom nejlepším světle, ale to je pochopitelně přinejlepším jen odhad. 
 
V každém případě je to velice pozoruhodná ukázka vzhledem k použití pouze integrované grafiky a i zde se ukazuje, že Intel rozhodně bude mít co nasadit proti konkurenčním 7nm APU od AMD. 


reklama