reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intellivision Amico: rodí se další retro konzole

6.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Intellivision Amico: rodí se další retro konzole
Retro herní konzoli hodlá představit také společnost Intellivision, která chce navázat na své úspěchy z 80. let. Připravovaný model Amico bude cílit na celé rodiny a nabídne hry bez DLC či mikrotransakcí.
Retro je v módě, čehož se snaží využít také výrobci herních konzolí včetně Sony nebo Atari. Návrat chystá také společnost Intellivision, která zažila nejlepší časy v 80. letech. Právě na vlně herní nostalgie se chce svézt připravovaný model Intellivision Amico, který se začne na evropských a severoamerických trzích prodávat 10. října 2020. Autoři tvrdí, že se jedná o konzoli pro celou rodinu, neboť všechny hry budou přístupné dětem (hodnocení E/PEGI 3 nebo E10+/PEGI 7), naproti tomu jejich rodiče si rádi zahrají tituly ze svého mládí.
 
 
Po spuštění bude na uživatele čekat několik předinstalovaných klasických her od Intellivision, další dvě desítky (včetně zcela nových titulů) bude možné stáhnout z online obchodu. Další nabízené hry původně vydal Imagic nebo Atari. K potvrzeným hrám patří Astrosmash, Shark! Shark!, Baseball, Night Stalker, Skiing, Math Fun, Pong, Asteroids, Centipede, Tempest, Adventure, Missile Command, Swords & Serpents, Miner 2049er, Super Burgertime nebo ToeJam & Earl. Hráči se mohou těšit na aktualizovanou grafiku, modernější zvukový doprovod, nové úrovně, multiplayer (online i lokální) nebo turnaje. Hráči budou mít možnost poměřovat síly také v tabulkách nejlepších výsledků a získávat různé odměny či trofeje.
 
 
O hardwaru zatím máme k dispozici jen různé střípky, ale neměla by chybět podpora Wi-Fi připojení, Ethernet, HDMI výstup, několik USB portů a blíže nespecifikované rozhraní pro rozšíření systému. Spolu s konzolí dostane zákazník dva bezdrátové herní ovladače s Bluetooth, a to opět v retro designu. Přesto by měl každý z gamepadů nabídnout barevný dotykový displej, gyroskop, akcelerometr, reproduktor, mikrofon nebo haptickou odezvu.
 
A jaké budou ceny? Ačkoliv do uvedení na trh zbývají bezmála dva roky času, výrobce už zveřejnil alespoň orientační ceny. Herní konzole Intellivision Amico bude stát 150 až 180 dolarů (3 400 až 4 000 Kč bez DPH), ceny jednotlivých her se potom budou pohybovat mezi 3 a 8 dolary (68 a 181 Kč). Všechny tituly bude možné stáhnout jako digitální kopii přes Intellivision Online Store, přičemž by neměly obsahovat drahá DLC ani nákupy uvnitř her prostřednictvím mikrotransakcí.
 
Zdroj: IGN.com


reklama