reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internet v roce 2015 dle firmy Cisco

9.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Internet v roce 2015 dle firmy Cisco
Společnost Cisco se zase jednou zkusila podívat do budoucna, přesněji do roku 2015, a zkusila popsat, jak bude vypadat Internet v té době. Hlavní zprávou je, že množství přenesených dat se má oproti stavu v roce 2010 zečtyřnásobit na 966...
Společnost Cisco se zase jednou zkusila podívat do budoucna, přesněji do roku 2015, a zkusila popsat, jak bude vypadat Internet v té době. Hlavní zprávou je, že množství přenesených dat se má oproti stavu v roce 2010 zečtyřnásobit na 966 exabajtů, počet připojených zařízení bude dosahovat 15 miliard. Nárůst přenosů by měl jen mezi posledními dvěma lety činit 200 exabajtů, což je celkový provoz v roce 2010.



Za to vše bude moci nárůst počtu připojených zařízení, jako jsou tablety, chytré telefony a také zařízení M2M (machine to machine), která komunikují automaticky mezi sebou. Vliv osobních počítačů na internetový provoz tak poklesne z 97 % na 87 %, přičemž celých 10 % si usurpují chytré televizory.

Dále se v nárůstu přenosů odrazí větší počet uživatelů, konkrétně na 3 miliardy v roce 2015, což má představoat přes 40 % světové poupulace. A lidí sledujících přes Internet video bude dvakrát více - miliarda. Třetím faktorem je zvyšující se průměrná dostupná rychlost připojení, která má vzrůst ze 7 Mbps na 27 Mbps. A nakonec za to bude moci také video na přání.

Ve střední a východní Evropě můžeme očekávat nárůst provozu o 39 % každý rok, přičemž na video z toho připadne 42 % oproti 25 % v roce 2010. Mobilní přenos dat bude pochopitelně růst ještě daleko rychleji - o 111 % za rok. Více ve zprávě firmy Cisco (viz zdroj).

Zdroj: TZ Cisco
reklama