reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Je to tady: Bitcoin překonal magickou hranici 20000 USD

16.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Je to tady: Bitcoin překonal magickou hranici 20000 USD
Kryptoměna Bitcoin je nyní na koni a její hodnota v poslední době dosti stoupá. Pár dní se sice držel pod hranicí 20 tisíc USD, tu však po období stagnace poprvé překonal. Bude to další pokračování kryptománie?
Na přelomu let 2017 a 2018 zuřila kryptoměnová horečka a nejznámější zástupce, Bitcoin, tehdy málem překonal historický milník 20000 USD. To se mu ale nepodařilo. Naopak, nastalo vystřízlivění a pád na zhruba šestinu hodnoty. Pro ty, kteří to vydrželi a Bitcoiny neprodali, nyní nastává šťastnější období. Kryptoměna se totiž svou hodnotou dostala nad částky, které měla před třemi roky a poprvé se jí také povedlo překonat onen milník 20000 USD.
 
Bitcoin logo
 
Stalo se tak dnes ve 14:42 poté, co v předchozích dvou týdnech hodnota několikrát vyskočila i přes 19800 USD, ale pořád se nedostávala přes ono kulaté číslo. V momentě psaní těchto řádků se pohybovala nahoru a dolů někde mezi 20200 a 20400 USD (a než jsem dopsal konec, byla už na zhruba 20800 USD) a je jen otázkou, kam se vydá dál a co to způsobí ve světě hardwaru, zejména grafických karet. Cena Bitcoinu totiž může vytáhnout nahoru i ceny dalších kryptoměn, které se v některých případech dají stále dobře těžit i na běžném HW.
 
Cena Bitcoinu
 
Co je důvodem skoku, to můžeme jen spekulovat, ale je možné, že důvěru v budoucnost Bitcoinu a kryptoměn obecně zapříčinilo i zavedení přijímání kryptoměn serverem Pornhub. Už víme, že pornoprůmysl stál za protlačením některých technologií (např. videokazet VHS místo Betamax), a nebylo by příliš překvapivé, kdyby byl katalyzátorem i tentokrát.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama