reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jedi: Fallen Order je digitálně nejprodávanější titul ze světa Star Wars

27.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Jedi: Fallen Order je digitálně nejprodávanější titul ze světa Star Wars
Společnost Electronic Arts se konečně rozhodla vyslat na trh hru ze světa Star Wars, která je určena pouze pro jednoho hráče a neobsahuje logicky žádné mikrotransakce. A výsledek? Prodává se v rámci digitálního prodeje dosud nejlépe ze všech.
Společnost Electronic Arts si dříve vysloužila velkou kritiku ohledně toho, co provádí se svěřenými právy na tvorbu her ze světa Star Wars. Tvořila pouze čistě multiplayerové tituly, což nakonec vyústilo ve vysoce kontroverzní Battlefront 2, kdy už zákazníkům došla trpělivost se stále drzejšími pokusy, jak z nich formou mikrotransakcí vysávat peníze. EA se setkali s prudkou reakcí veřejnosti i politiků, z nichž někteří začali připravovat legislativu, jež by označila loot boxy za hazard a dané hry alespoň dostaly punc jako nevhodné pro mládež a děti. 
 
 
Situace se od té doby trošku uklidnila a v EA se nakonec rozhodli, že tedy zákazníkům konečně už naservírují také nějaký titul z prostředí Hvězdných válek, který by jako hra čistě pro jednoho hráče mohla jen těžko využívat jakoukoliv formu mikrotransakcí, loot boxů, respektive dle slov zástupkyně EA "surprise mechanics". Ano, pro EA to nejsou loot boxy, ale jakási virtuální kindervajíčka, ale to už jsme také probírali
 
V EA se tak nyní mohou přesvědčit, že pokud nabídnou takovouto hru, která přitom rozhodně nesbírá jen kladná hodnocení, mohou se těšit z velice slušných prodejů. Konkrétní čísla se pochopitelně nedozvíme, ale víme alespoň to, že Star Wars Jedi: Fallen Order už v prodejích láme rekordy, a to není na trhu ani dva týdny. 
 
Co se týče digitální distribuce her, Star Wars Jedi: Fallen Order je nejrychleji prodávaná hra mezi všemi ostatními tituly daného univerza a také se dozvídáme, že PC verze se prostě a jednoduše prodalo nejvíce ze všech Star Wars titulů, které kdy pro PC pod křídly EA přišly. 
 
Můžeme jen doufat, že si z toho EA něco odnesou, i když je jasné, že konečné slovo může mít prosté srovnání s tím, jaké výdělky přinesly starší tituly, které mikrotransakce naopak využívali, protože je jasné, že do této kolonky může Fallen Order přispět jen pěknou kulatou nulou. Prodejům ale bezesporu prospělo i to, že tato hra je k dispozici na Steamu, kde také sbírá velice kladná hodnocení. Pokud jste to ostatně nepostřehli, pak EA vrací svou nabídku na Steam.
 
 


reklama