reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jezdci Formule E se zúčastní virtuálního závodu v Las Vegas

23.6.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Jezdci Formule E se zúčastní virtuálního závodu v Las Vegas
V rámci veletrhu CES 2017 se uskuteční virtuální závod Formule E, kterého se zúčastní profesionální jezdci i zkušení hráči. V budoucnu není vyloučeno zapojení virtuálních závodů i do samotného šampionátu.
Formule E vstoupila do historie v roce 2014 už jedním prvenstvím, jedná se totiž o první sérii závodů, které se účastní výhradně elektricky poháněné vozy. Výkonný ředitel Alejandro Agag prozradil tento týden agentuře Reuters, že v rámci šampionátu by se měl uskutečnit i první virtuální závod. Na simulátorech by měli své síly poměřit dvě desítky profesionálních jezdců s hráči počítačových her. Mělo by jít o první virtuální závod, kterého se zúčastní takové množství profesionálních závodníků. Chybět by nemělo velké publikum ani tučná odměna pro vítěze, která bude činit minimálně 1 milion dolarů, v přepočtu 24 milionů korun, mohla by se ale vyšplhat ještě výš.

Závod se uskuteční v rámci veletrhu spotřební elektroniky CES 2017 v Las Vegas, který je naplánován na 5. až 8. ledna příštího roku. Kromě závodníků ze série Formule E se bude moct závodu zúčastnit také pětice hráčů, kteří se úspěšně kvalifikují v online závodě organizovaném tři měsíce před akcí, tedy letos v říjnu. Alejandro Agag poznamenal, že by bylo velmi vtipné, pokud by profesionální závodníky porazil hráč. Prvně jmenovaní budou mít samozřejmě výhodu v řidičských schopnostech, druhá skupina pak může uplatnit své zkušenosti z počítačových a konzolových her.




Poslední závod aktuální sezony šampionátu Formule E je naplánován na začátek července


Každopádně ve znalosti virtuální trati by neměl mít výhodu nikdo, její podoba totiž bude představena až v den závodu. Ani při běžných závodech Formule E nemají jezdci možnost tréninku, s tratí se seznámí až při samotném závodu. Podle Agaga mají tzv. eSporty velkou budoucnost, proto se do této kategorie rozhodl zapojit hned v počátcích. Virtuální závod v Las Vegas nebude započítáván do šampionátu Formule E, ale není vyloučeno, že někdy v budoucnu půjde o hybridní sérii, kde budou závodníci sbírat body na reálných i virtuálních okruzích.

Zdroj: Reuters.com
reklama