Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jižní Korea si stěžuje na Google Earth

1.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Jižní Korea si stěžuje na Google Earth
V červnu přišel vyhledávací gigant Google s velice zajímavým prográmkem nazvaným Google Earth. Ten je doposud freeware a nabízí jedinečnou podívanou na jednotlivé části planety pomocí internetu. Přímo na ploše vašich monitorů si můžete vyhledat...
V červnu přišel vyhledávací gigant Google s velice zajímavým prográmkem nazvaným Google Earth. Ten je doposud freeware a nabízí jedinečnou podívanou na jednotlivé části planety pomocí internetu. Přímo na ploše vašich monitorů si můžete vyhledat jakékoliv místo naší planety. Mnohé místa je navíc možné přiblížit si až na úroveň ulic a můžete tak sledovat například jestli po dané silnici v New Yorku jedou nějaká auta či jdou chodci a na mapě také vidíte značky všelijakých zařízení, jako jsou banky, restaurace, obchody apod. Všechny satelitní snímky můžeme sledovat v 3D. To však není předmětem této novinky, neboť program je dostupný již od června.



Až nyní se však valí na Google Eath stížnosti. Nejprve si stěžovala americká vláda kvůli jejich tajným základnám v Iráku. Měli totiž strach z jejich odhalení. Google stížnosti vyhověl a daná místa jsou rozostřena či není možné zoomovat tak detailně. S námitky přichází i Jižní Korea, protože pomocí tohoto programu můžete lehce sledovat prezidentský Blue House či vojenské základny.




Země je částečně ve válečném stavu s komunistickou Severní Koreou. Zde si můžeme vyhledat nukleární výzkumné zařízení v Yongbyon a mnohé další. Dá se očekávat, že přijdou další stížnosti a bude zajímavé, jak se k nim Google postaví.

Zdroje: www.theregister.co.uk, www.anandtech.com, earth.google.com