reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Keynote Nvidia GTC 2020 má nové datum 14. května

25.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
Keynote Nvidia GTC 2020 má nové datum 14. května
Konference Nvidia GTC 2020 byla odsunuta z březnového data a nyní se konečně dozvídáme, kdy bude náhradní termín. Počkat si musíme ještě tři týdny, konat se bude 14. května 2020. Všichni čekají zejména na novou generaci GPU Ampere.
Keynote Nvidia GTC 2020 se měla původně konat 23. března. Bohužel kvůli koronavirové pandemii byla odsunuta a konat se má jen jako online konference. Tehdy jsme však ještě nevěděli, na jaké datum bude konference přesunuta. Nvidia to však nyní prozradila v tiskové zprávě, kde je datum 14. května 2020, 6 hodin ráno PT. V řeči našeho časového pásma je to v 15:00.
 
Nvidia GTC 2020
 
CEO Jensen Huang zde představí inovace na poli umělé inteligence, HPC výpočtů, autonomních zařízení, zdravotnictví a především toho, co nás asi zajímá nejvíce, grafických čipů. Ostatně už i začátek tiskové zprávy začínající slovy "Get Amped" dává tušit, že tu bude představena dlouho očekávaná nová generace grafických čipů Nvidia Ampere. Ty by měly být vyráběny pomocí 7nm procesu u TSMC. Zároveň se proslýchá, že si Nvidia u TSMC nechává vyrábět nějaký 5nm čip, zatím ale není jasné, o co by mohlo jít. Pokud jde o GTC 2020, tu bude možné sledovat např. na YouTube.com/Nvidia, další materiály budou k nalezení i na stránce nvidianews.nvidia.com.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama