reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston prodává svou herní divizi HyperX firmě HP

25.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Kingston prodává svou herní divizi HyperX firmě HP
Společnost Kingston se už dohodla s HP na prodeji své dobře známé herní divize HyperX, která tvoří řadu různých produktů pod danou značkou. Nicméně ne vše, co známe jako HyperX, přejde pod HP. 
Společnost Kingston Technology už sama potvrdila stvrzenou dohodu s HP, na jejímž základě přejde značka HyperX právě pod křídla firmy HP, za což Kingston obdrží 425 milionů USD. Půjde ovšem o herní periferie, jako jsou headsety, klávesnice, myši, podložky, mikrofony či konzolové příslušenství značky HyperX. Pod to jsou ale vyráběna i SSD, flash disky či moduly s paměťmi DRAM, takže co se stane s nimi? 
 
 
Paměťové produkty určené pro hráče a nadšence si Kingston ponechá, ale lze očekávat, že už ne pod značkou HyperX. Možná si tak pro ně vymyslí jinou, anebo je bude prostě prodávat v rámci speciální řady pod vlastní značkou. 
 
Výkonní ředitelé obou firem už také stačili vypustit do světa svá prohlášení, v nichž ale není nic neobvyklého, čili ani zajímavého. Je prostě zřejmé, že společnost HP má zájem proniknout hlouběji do herního světa, přičemž motivace firmy Kingston není známá, nicméně v takovém případě lze uvažovat o snaze získat finanční prostředky, anebo zbavit se méně výdělečné divize (či obojí). 
 
Uvidíme také, jak HP skloubí svou nově nabytou značku HyperX se svou vlastní, a sice Omen. Pod ní sice nabízí především herní notebooky či desktopy, ale také monitory, headsety či myši, čili Omen a HyperX se částečně z hlediska produktového portfolia překrývají, což naznačuje, že jedna z nich by mohla být časem zrušena a zapomenuta, anebo půjde o značky, které se zaměří na dvě cenově odlišné hladiny. 
 
Akvizice HyperX má být dokončena ještě v první polovině tohoto roku. Do celé věci ještě mohou promluvit úřady, ale asi nelze předpokládat, že tu budou námitky. Ostatně jde o herní periferie, kde existuje velice dlouhá řada značek a velká konkurence. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama