reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Toužebně očekávaná nová generace AMD Kaveri již klepe na dveře, a tak není divu, že se již objevily specifikace nových nejlepších APU, A10-7850K a A10-7700K. V hledáčku je především nejvýkonnější model, od nějž se očekává výrazný nárůst výkonu.
Mitisko (125) | 9.12.201313:09
Ja som doteraz nepochopil prečo sa predbieha AMD vo výkone s intelom, aj keby mali lepšiu archytektúru tak by mali probém konkurovať výkon­/W inteláckym procesorom ked sa vyrabajú 22nm procesom. Oni prechádzaju na nové jadrá a majú ich na 28nm procesy to už vobec nechápem oni sa správajú ako keby nemajú konkurenciu. Druhá vec bijú sa do hrudi preto že dokážu integrovať výkonnejšie GPU jadro jako intel ja sa pýtam NA ČO ? Ved keď si od AMD kúpim vlajkovú loď za X tisíc tak určite mi nebude postačovať integrovaná grafika v procesory. Radšej by som ocenil procesor s výkonom ktorý by stačil na hry, ale pri tom by žral extremne málo energie hlavne v nevyťaženom stave. Vždy je lepšie kúpiť nejaké to 4 jadro I5 s nejakou grafikou AMD 270 jako kupovat za X tisíc najdrakší procesor AMD a snažiť sa niečo na tom hrať... A keď mi niekdo bude oponovať že to je idealny procesor do kancelárie tak tomu len poviem nech sa pozrie na TPD do kanclu stačí nejaký pentiumD s odberom 35W. AMD odporúčam zastaviť vývoj týchto paškvilov čo vyrábajú preskočiť jeden výrobný proces a vrhnuť sa na 14nm technologiu a vymyslieť niečo s čím by aspon ohrozili intel vzhladom na výkon­/W
Odpovědět0  0
Jimmz147 (145) | 3.12.201315:03
Já se na Kaveri těším. Nové technologie jako např. TrueAudio a hUMA vypadají zajímavě a na rozdíl od první generace ­(Bulldozer a Lliano­) jsou současné AMD procíky příjemnou alternativou pro běžného uživatele. Navíc k mému velkému údivu je skutečně radost zkoušet si APU nataktovat. Ano, vím že to rozhodně není jejich primární úkol a že i nataktované nejsou žádní trhači asfaltu, ale prostě mě bavilo zkoušet posunout moje A10­-5800k kam až to na vzduchu dotáhne :­-­). Oficiální slajdy tvrdí zrychlení o 20% na procesorové části...můj odhad je spíš kolem 10%. Jaký je Váš názor?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 4.12.201321:16
Zatím to vypadá na mírnou evoluci než revoluci. Snad překvapí.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.