reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

5.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Kolik bude mít Pocket PC komunikátor Motorola MPx paměti? - Cena 12 GB Pretec CompactFlash oznámena - Na telefonech se nám množí Linux... - Neprofesionální vizuální porovnání kvality integrovaných digitálů - Středověká Anglie pro Warring Nations
Kolik bude mít Pocket PC komunikátor Motorola MPx paměti?

Zajímavá zpráva se objevila o chystaném komunikátoru Motorola MPx vybaveném unikátní konstrukcí a miniklávesničkou. To, že má handheld používat procesor TI OMAP taktovaný na 200 MHz, již víme, teď se k tomu přidává také informace o tom, že přístroj má mít údajně 96 MB paměti - napevno 32 MB programové a 64 MB úložné.
MPx-photo.jpg image



Cena 12 GB Pretec CompactFlash oznámena

Sotva jsme začali střádat do prasátka na 8 GB CF kartu Pretecu prodávanou za 4 500 USD, dozvídáme se, že paměťové médium kapacity 12 GB se bude později v tomto roce prodávat za 10 000 USD. Za 10 000 USD se dá pořídit spousta zajímavých věcí, třeba 60" plazmová TV nebo tady ta nenápadná krabička, která přímo svádí k tomu být někde zapomenuta...

Na telefonech se nám množí Linux...

Motorola E680 LinuxJe to tak, v co "Otec Internetu" a spousta dalších lidí nikdy nedoufala připadá celé řadě firem produkujících mobilní techniku a chytré telefony jako vynikající nápad. Jmenovitě například značkám jako Samsung či Motorola, které zatím nabízí své výrobky hlavně v Asii. Pro všechny příznivce Linuxu prý ale svítá na lepší časy, protože Motorola přislíbila, že její další model, Motorola E680 (zobrazena vpravo), se dočká uvedení i mimo Asii a další smartphony budou následovat.

Neprofesionální vizuální porovnání kvality integrovaných digitálů

Není žádným tajemstvím, že se většina majitelů kvalitnějších digitálních fotoaparátů vyjadřuje o modelech integrovaných do smartphonů nepříliš lichotivě. Zda se podobná tvrzení zakládají na pravdě, se můžete sami přesvědčit z velice pěkně provedeného neprofesionálního vizuálního porovnání kvality aparátů u nejznámějších modelů, mezi nimiž nechybí Treo 600 ani přístroje Sony Ericssonu.

Na několik prvních pohledů by člověk řekl, že jsou všechny stejně strašné, z testu ale vyplynul jeden nanejvýš zajímavý závěr, totiž že téměř 3 roky starý foťáček k T68i válcuje moderní interní digitály.


camera_phones_color_test.jpg image


Středověká Anglie pro Warring Nations

Firma Inscenic nabízí ke své populární tahové strategii Warring Nations registrovaným uživatelům zdarma ke stažení další mapu nazvanou "Medieval England," která do hry přidává středověkou Anglii, Saxony a celou řadu nových osobností za které můžete hrát - od Robina Hooda až po Richarda Lví Srdce.


WN Add-on: England
reklama