Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

10.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Pivní Wi-Fi tuplák informující hostinského o svém stavu - GPSka z herní konzole Game Boy Advance - Další informace o MS Smartphonu Motorola A630 - Zahnuté akrylové projekční displeje zdařile simulující prostor
wireless_beer_pitcherPivní Wi-Fi tuplák informující hostinského o svém stavu

Bezdrátová komunikace se začíná v dnešním přetechnizovaném světě stále více prosazovat i na velmi neobvyklých místech - například studenti v Cornellu byli patrně natolik znuděni neustálým čekáním na to, až si hostinský všimne jejich ubývající hladiny, že vyvinuli speciální Wi-Fi tuplák, který výčepnímu sám nahlásí, že by bylo na čase začít točit další várku piv.

GPS Game Boy AdvanceGPSka z herní konzole Game Boy Advance

Na veletrhu zábavy E3 konaném v tomto týdnu se má vedle mnoha zajímavých handheldů zaměřených na zábavu (Ninendo DS, Sony PlayStation Portable) objevit i celá řada neobvyklého příslušenství, jako třeba tento GPS doplněk společnosti RedSky pro Gambe Boy Advance posunující užitnost konzole opět někam jinam, otázkou zatím zůstává kolik a kam se vejde map...

Motorola A630Další informace o MS Smartphonu Motorola A630

O chystaném přístroji Motoroly, modelu A630, jež má podobně jako Motorola MPx nabídnout vestavěnou klávesničku, se již nějaký čas mluví. Tentokrát se ovšem objevilo něco dalších zajímavostí o jeho parametrech. Tak především, GSM quad-band Motorola A630 má běžet na OS MS Smartphone (nepůjde tedy o komunikátor), bude mít Bluetooth a integrovaný digitální fotoaparát rozlišení VGA.

Zahnuté akrylové projekční displeje zdařile simulující prostor

nimurra_screens.jpg imageTo nejlepší na projekci "Blue Ocean" firmy Nippura není jen překvapivá vizuální kvalita, ale také to, že projekční plochy nemají tlusté rámy a při formování umí vytvářet "displeje" různých tvarů. Například ta obří skleněná bublina v níž plave ryba vystupující ze zdi z fotografie vlevo je ve skutečnosti projekce na konvexně zakřivenou plochu.

Pokud Vás téma zajímá, pak zde jsou další odkazy - projekční obrazovky Nippura Blue Ocean a designy zakřivených displejů.