Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

13.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Připravuje Apple mobilní telefon? - Dálkové ovládání s Windows Mobile - Více energie od Sony - Corsair vstupuje na trh flash pamětí
Připravuje Apple mobilní telefon?

Spekulace kolem údajných "zaručeně" připravovaných novinek společnosti Apple se pravidelně vynořují co půl roku a zatím se žádná z nich neukázala být pravdivou, jak to jen dopadne tentokrát?

Webmaster stránek TreoMac sdělil, že měl možnost pohovořit si s jedním ze zaměstnanců firmy Motorola, který se od kolegů dozvěděl o tom, že Motorola vyráběla nějaké komponenty pro nový mobil, který by měl nést logo Apple. Zařízení bylo popsáno jako "hladké a sexy", s vestavěnou podporou služeb iTunes a iPhoto, dle zaměstnanců se dále na přední straně nacházel slot pro paměťové karty a port pro USB 2.0 dole.

Dálkové ovládání s Windows Mobile

Universal Electronics, autoři na Pocket PC velmi populárního software - dálkového ovládání jménem Nevo, pilně pracují na neobvyklém univerzálním hardwarovém dálkovém ovládání.

Oproti svému původnímu produktu se firma rozhodla zkusit opačný přístup, takže namísto cpaní dálkového ovládání do Pocket PC byla naopak zvolena cesta, při které došlo k vtěsnání Pocket PC do dálkového ovládání (jménem Nevo SL), jež by se mělo objevit již na lednové výstavě CES 2005. Detaily jsou zatím velmi kusé, očekává se ale displej úhlopříčky 89 mm, vestavěný Wi-Fi modul, integrovaný LiIon akumulátor a celkem 17 konfigurovatelných hardwarových tlačítek.

Více energie od Sony

Společnost Sony dokončila 2 nové válečkové baterie - první v sérii G8 (18 x 65 mm) nabízí 2550 mAh (nárůst 6 % oproti předchozí verzi) a druhou v řadě A8 disponující 830 mAh (9 % navíc od minulého typu). Obě baterie jsou samozřejmě určeny pro použití v mobilní technice a v prodeji se objeví ještě před koncem roku.

Corsair vstupuje na trh flash pamětí

Firma Corsair doposud produkující paměťové moduly typu DRAM vstupuje i na trh flash pamětí a uvádí několik nových výrobků: Sympatické logo plachetnice se zatím objevilo na USB 2.0 flash disku Flash Voyager (zápis až 13 MB/s, čtení až 19 MB/s, dostupné kapacity 128 MB, 256 MB, 512 MB a 1 GB), Corsair Secure Digital (taktéž 128 MB - 1 GB, 2 GB verze již na cestě) a Corsair Compact Flash (256 MB až 4 GB, max. rychlost zápisu (40x) 6 MB/s).