reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

26.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Pretec SDIO 1,3 Mpix SmartCam - Renesance digitální zábavy u Motoroly? - Dell nebude nabízet upgrade na Windows Mobile 2003 SE! - Nokia a další vlastnosti N-Gage 2
Pretec SDIO 1,3 Mpix SmartCam

I společnost Pretec, známá spíše jako producent kvalitních paměťových médií, se chystá nabízet SDIO digitální fotoaparát, jež s handheldem komunikuje přes SDIO rozhraní, má rozlišení 1,3 Mpix (CMOS), vestavěný blesk, ostří od 5 cm do nekonečna a zvládá i 2 - 4x digitální zoom.




Renesance digitální zábavy u Motoroly?

Tvůrci mobilních telefonů a smartphonů kladou čím dále tím větší důraz i na zábavu. Příkladem budiž pohled na sbírku přístrojů Motoroly níže (všechno zvětšitelné náhledy), které jsou vybaveny akcelerátorem ATI Imageon.








Dell nebude nabízet upgrade na Windows Mobile 2003 SE!

Zajímavé vyjádření podala k nedávnému vydání nové verze Windows Mobile 2003 Second Edition společnost Dell, citujeme: "Dell bude používat operační systém Windows Mobile 2003 Second Edition v příštích produktech z řady Axim, v tomto okamžiku ale neplánujeme nabízet upgrade pro již prodávané Aximy X3 a X5."


Toshiba bude velice pravděpodobně distribuovat upgrade na Windows Mobile 2003 Second Edition zdarma, takže tato zpráva zní pro příznivce značky jistě nepříliš potěšitelně. Doufejme, že toto vyjádření bude co nevidět ještě "upřesněno" ve prospěch uživatele.

Nokia a další vlastnosti N-Gage 2

Společnost Nokia potvrdila na Game Developers konferenci některé další detaily svého pokračovatele herní konzole Nokia N-Gage nazvaného Nokia N-Gage 2. Nejvítanější zprávou je bezesporu fakt, že odpadne známý boční hovor, protože Nokii je velice dobře známo, že člověk mluvící do naplacato položené Nokie N-Gage nevypadá příliš reprezentativně (viz foto :).
reklama