reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kryptotěžařská firma si staví vlastní energetickou infrastrukturu

3.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Kryptotěžařská firma si staví vlastní energetickou infrastrukturu
Těžba kryptoměn už dávno není otázkou jen domácích počítačů či rigů, na nichž se jednotlivci snaží zbohatnout, nebo si alespoň přivydělat. Je to už celé průmyslové odvětví, kde se velice investuje i do energetické infrastruktury. 
Nyní nám jde konkrétně o kanadskou společnost DMG Blockchain, která ve své domovské Britské Kolumbii rozšiřuje operace pro těžbu kryptoměn, k nimž potřebuje především více elektrické energie. O rozšíření kapacit energetických sítí se tak musí postarat sama s využitím vlastních prostředků. 
 
 
DMG Blockchain si u města Castlegar staví vlastní transformátorovou stanici, kterou bude zásobit energií vodní elektrárna. Investuje tak miliony dolarů do samotné stanice poté, co si pro daný účel vybudovala vlastní komunikace. Cílem je rozšířit těžbu kryptoměn, a to pokud možno do letošního září.  
 
V případě této firmy a jí podobných jde o těžbu formou automatizovaného procesu, který využívá stovky až tisíce počítačových systémů, které budou prostě a jednoduše přidávat do blockchainů schválené transakce, čímž budou těžit další kryptopeníze. Naprosto klíčové je pro tento účel zajistit co nejlevnější elektřinu, a zvýšit tak efektivitu těžby, protože pokud v tomto někdo zaspí, jde z kola ven. 
 
V Kanadě jsou na tom zvláště dobře firmy fungující v Quebecu, kde je přístup k levné elektřině z vodních elektráren. To dospělo až do stavu, kdy místní autorita spravující energetiku zastavila přihlášky k odběru a obrátila se na Ministerstvo energetiky, aby to určilo další postup. 
 
Na tom všem se začaly přiživovat také další firmy, jako je třeba i u nás dobře známá nadnárodní společnost ABB. Ta začala na trhu nabízet právě vhodné vybavení pro zřízení transformátorových stanic využitelných pro datová centra, mezi něž můžeme kryptotěžební provozy také počítat.
 
A ostatně i samotná společnost DMG Blockchain chce své zkušenosti také řádně zúročit, a to formou spolupráce s dalšími podobnými firmami, které také potřebují více energie. Jde zde především o rychlost a flexibilitu, protože situace na "bitcoinovém trhu" se mění velice rychle a jak podotýká zástupce DMG, úřady nejsou zvyklé pracovat v takovém tempu, čímž je myšlena výstavba nové transformátorové stanice během pouhých šesti měsíců. 
 


reklama